ANASAYFA arrow right Siyaset

Babacan: Güvenlikçi yaklaşımla ülkeye istikrar gelmez, zulüm gelir

Babacan: Güvenlikçi yaklaşımla ülkeye istikrar gelmez, zulüm gelir
YAYINLAMA: 15 Haziran 2020 / 20.26
GÜNCELLEME: 15 Haziran 2020 / 20.38
'Yargıya telefon etmediğiniz zaman, şunu şöyle yapın, bunu böyle yapın ya da pusula, not göndermediğiniz zaman, yargı bağımsız çalışmaya başladığı zaman, zaten sorunların yarısı çözülür.'

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, toplumun huzuruna ilişkin partisinin görüşünü "Güvenlikçi bir yaklaşımla bir ülkeye istikrar gelmez, o ülkeye baskı gelir, o ülkeye zulüm gelir, o ülkede insanları kısıtlarsınız, insanları başka ülkelere kaçırırsınız." sözleriyle ifade etti.

DEVA lideri Ali Babacan, Tele 1 televizyonunda yayınlanan “Hayatın Rengi Özel” programında Tuluhan Tekelioğlu’nun soruları yanıtladı.

Babacan, Türkiye’de seçimden seçime işleyen bir demokrasi olduğunu kaydederek, “Şu anda Türkiye’de seçimden seçime işleyen bir demokrasi var, aradaki mekanizmaların hiçbiri çalışmıyor. Siyasi bir duruş, ama özgürlüklerden yana bir siyasi duruş çok hızlı bir şekilde ülkeyi değiştirir” dedi.

“Toplumun huzurunu, toplumun barışının kaynağı ne olmalı? Devletin sert gücü ile mi istikrar sağlanmalı ülkede, yoksa istikrarın kaynağı demokrasi ve özgürlükler mi olmalı?” diye soran Babacan, partisinin yaklaşımını şöyle açıkladı:

“Biz, istikrarın kaynağını demokrasi ve özgürlüklerden almak zorundayız. Yani daha çok güvenlikçi bir yaklaşımla bir ülkeye istikrar gelmez, o ülkeye baskı gelir, o ülkeye zulüm gelir, o ülkede insanları kısıtlarsınız, insanları başka ülkelere kaçırırsınız. O ülkeye huzur da gelmez, mutluluk da gelmez.”

Türkiye’deki en önemli sorunun özgürlük sorunu odluğunu kaydeden Babacan, “Özgürlüklerle ilgili sorunların çoğu, çok hızlı çözülür. Yargıya telefon etmediğiniz zaman, şunu şöyle yapın, bunu böyle yapın ya da pusula, not göndermediğiniz zaman, yargı bağımsız çalışmaya başladığı zaman, zaten sorunların yarısı çözülür. Daha önce de ifade ettim, siyasi bir duruş, ama özgürlüklerden yana bir siyasi duruş çok hızlı bir şekilde ülkeyi değiştirir” şeklinde konuştu.

Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siyasetin nereden beslendiği çok önemli. Siyaset eğer kutuplaştırmadan besleniyorsa, ötekileştirmeden besleniyorsa, hele hele iktidar ancak kutuplaştırmadan ve ötekileştirmeden nemalanıp o şekilde desteğini devam ettirebiliyorsa o zaman çok zor. Ama eğer siyaset daha iyi bir gelecek vaat ediyorsa o zaman herkes beraber kardeşçe ve aynı geleceğe doğru bakar ve beraberce yürümeye başlar, bu inanın çok kolay çünkü toplum buna hazır.”

Erken seçim iddialarına da değinen Ali Babacan, “2023 Haziran’dan önce olacak her seçim teknik olarak erken seçimdir. Biz yeni bir siyasi partiyiz ve halkımızın üzerinde ittifak kuracağı bir siyasi partiyi inşa etme aşamasındayız” yorumunda bulundu.

Ekonomi politikalarına ilişkin bir soruya da Babacan, “Bizim ekonomik modelimiz tamamen özgün bir ekonomik model. Ekonomi yönetiminde öncelikle kurumları ve kuralları önemsiyoruz. Aynı zamanda özel sektörün etkili olmasını, gerçek anlamda rekabet içerisinde işini yapması gerektiğini düşünüyoruz. Ama devletin de düzenleyici ve denetleyici rolünün, gücünün de olduğu gibi ortada olmasını önemsiyoruz. Fırsat eşitliği çok önemli. Kayrılmış özel şirketler oluşturmak ya da zenginler türetmek; bizim ekonomik modelimizde böyle bir şey yok” şeklinde cevap verdi.

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *