ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Aynı tehlike Gaziantep için de söz konusu!

Aynı tehlike Gaziantep için de söz konusu!
YAYINLAMA: 24 Eylül 2021 / 13.49
GÜNCELLEME: 24 Eylül 2021 / 13.49
Gaziantep Havaalanı’nda ILS cihazı bulunmaması endişe yaratmaya başladı…

Türk Hava Yollarının İstanbul-Diyarbakır seferini yapan TK 634 sefer sayılı yolcu uçağının düşmesi sonucu 75 kişinin yanarak can vermesi, tüm yurtta büyük üzüntü yaratırken, ILS cihazı bulunmaması nedeniyle Gaziantep Havaalanı için de aynı tehlikenin söz konusu olduğuna dikkat çekildi. Şimdiye kadar konu, ilgili kurum ve kişilere defalarca iletildiği halde, ILS cihazı konusunda duyarsız davranılmasının büyük bir hata olduğuna dikkat çekildi.

HÜRSİAD Başkanı Erbalcı, Diyarbakır Havaalanı’na inerken kaza yaparak üçe bölünen uçakta bulunan 75 vatandaşımızın yanarak can vermesinden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, “Son kaza da gösterdi ki, ILS cihazı eksikliği önemli sorunları beraberinde getiriyor. Gaziantep’te de ILS cihazının olmaması ve kış aylarında yaşanan yoğun sis nedeniyle sorunlu inişler yaşanıyor. İnsanların yaşamının bile bile tehlikeye atılmaması için bu konuda çözüm bulunması gerekir” dedi.

HÜRSİAD olarak, Gaziantep Havaalanı’na ILS cihazı takılması için 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e kadar konuyu ilettiklerini vurgulayan Erbalcı, “Müthiş bir sorumsuzluk ve ihmalkarlık örneği sergilenerek, yıllardan beri bu konu dile getirilmesine rağmen, havaalanına bir ILS cihazı kazandırılamadı. Yeni kazalara meydan vermemek için Ulaştırma Bakanlığı’nın hemen harekete geçmesi gerek” diye çağrıda bulundu.

800-1200 Metre görüş mesafesindeki sisli havalarda güvenli iniş sağlayan, düz ve ı sis görülmeyen bölgelere kurulan havaalanları için gerekmeyen ILS cihazı, hala aralarında Gaziantep’in de yer aldığı 18 havaalanında bulunmuyor. Cihazın fiyatının 800 Milyar civarında olduğu kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *