ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Aydınları sindirme girişiminin uzantısı

Aydınları sindirme girişiminin uzantısı
YAYINLAMA: 05 Eylül 2021 / 17.03
GÜNCELLEME: 05 Eylül 2021 / 17.03
Toplumda endişe yaratan Ankara Üniversitesi DTCF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Dr. Necip Habiemitoğlu’nun katledilmesini nefretle kınadıklarını bildiren Genel İş Sendikası 9. Bölge Başkanı Nihat Bencan, cinayetin geniş çaplı olarak araştırılıp olayın faillerinin mutlaka bulunması gerektiğini kaydetti. Cinayeti CHP ve Eğitim Sen de lanetledi.

Bencan: “Ülkenin huzur ve güvene ihtiyacı var. Bunu bozmaya hiç kimsenin hakkı olamaz. Bu 'cinayet ülkeyi karanlık günlere çekmek isteyenlerin yeni senaryoları, Türkiye’nin huzura ve güvene ihtiyacı var. Eski terör günlerine geri dönmek istemiyoruz. Yetkililer olayı titizlikle araştırsın ve sorumluları adalete teslim etsin dedi.

Türkiye’de aydın demokrat insanların kolay yetişmediğini, hele hele bilim adamı düzeyindeki insanların çok zor yetiştiğini hatırlatan Ben-can, böyle aydın yetişmiş insanlara toplumun sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Gaziantep Üniversitesi Senatosu da “Türkiye’nin aydınlık geleceğini karartmaya ve huzurunu bozmaya yönelik bu saldırılar laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin Büyük önder Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerlemesini engelleyemeyecektir. Türk milletinin ve Türkiye’nin menfaatleri için çalışan, mücadele veren değerli bilim adamı, Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’na Tanrı’dan rahmet, ailesine, başta Ankara Üniversitesi mensupları olmak üzere yükseköğretim camiasına baş sağlığı diliyoruz” diye açıklamada bulundu.

Eğitim Sen Şubesi Başkanı Mehmet Bozgeyik, demokrasi düşmanlarının laik düşüncesiyle tanınan bilim adamı, Hablemitoğlu’nu alçakça katlettiğini açıkladı. Kaynağı ne olursa olsun alçakça işlenen cinayetin demokrasi düşmanlarını işaret ettiğini söyledi. Demokrasi düşmanlarına verilecek en iyi yanıtın demokratik toplumsal güçlerin dayanışma içinde olma ve birlikte mücadele etmesi olduğunu bildiren Bozgeyik, kamuoyunu siyasal cinayetlere son verecek bir mücadele sürdürmeye çağırdıklarını bildirdi.

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Burhan Tanrıöver, ülkemizin yurtsever, ender aydın insanlardan birini daha kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını belirterek, “Sayın Hablemitlioğlu'nu karanlık güçlerin maşası olan gözü dönmüş katillerin menfur bir saldırısı sonucu kaybettik. Bu suikast, ülkemizi ortaçağın karanlıklarına sürüklemek isteyen güçlerin, ülkesini gerçekten sevmekten başka suçu olmayan aydın insanlarımızı sindirme girişiminin bir parçasıdır. Emperyalist global güçlerin, Yeni Dünya Düzeni adı altında, bütün dünyayı sorunsuz yönetme arzuları, onları en ufak bir demokrasi ve bağımsızlık taleplerine bile tahammül etmeden, dikensiz gül bahçesi oluşturmak için bu tür saldırılara yönlendiriyor. Aydınlarımıza yönelik bu suikast, ilk değil son da olmayacak. Ancak bu suikastler ülkemizde, Atatürkçülükten, demokrasiden, laiklikten, insan haklarından, barıştan, bağımsızlıktan, çağdaşlıktan, kısacası aydınlıktan yana olan yurtseverleri asla sindiremeyecek, tam tersi insanlarımızın ne büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu bir kere daha düşünmelerini sağlayacaktır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *