ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ayakkabıcılar markalaşıyor

Ayakkabıcılar markalaşıyor
YAYINLAMA: 31 Ocak 2023 / 16.35
GÜNCELLEME: 31 Ocak 2023 / 16.35
Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Bülent Aksin, markalaşmaya büyük önem verdiğini söyledi.

Aksin, ayakkabıcılar sitesinde üretim yapan 300 iş yerinden 100’nün markasını tescil ettirdiğini, 50 iş yerinin ise marka tescili için müracaatını yaptığını belirtti. Türkiye’nin en önemli ayakkabı üretim merkezlerinden olan Gaziantep’in, içerisinde 300 iş yeri bulunan çok modern bir siteye sahip olduğuna dikkati çeken Aksin, şöyle konuştu:

“Ayakkabı sektörünü geliştirmek için öncelikle, kentin değişik bölgelerinde dağınık halde bulunan, ilkel koşullarda üretim yapan esnafımızı, modern bir üretim merkezine kavuşturduk. Sitemize taşınma işlemi tamamlandıktan sonra ise hızla markalaşmak için girişimlerde bulunduk. Üyelerimizi, markalaşma konusunda bilinçlendirmeye büyük önem verdik ve bu konuda başarılı olduğunuza inanıyorum. Nitekim, iki yıl önce markasını tescil ettirmiş olan firma sayısı sadece 10 iken, bugün bu sayı 100’e çıktı. Hedefimiz, en kısa süre içerisinde tüm firmalarımızın markalarını tescil edilmesini sağlamak. Bu konuda, oda olarak çalışmalarımız devam ediyor.”

Aksin, ayakkabı sektörünün gelişmesi ve özellikle de daha fazla ihracat yapabilmek için markalaşmanın çok önemli olduğuna dikkat çekerek:“Gaziantep, ayakkabı üretiminde Türkiye’de üçüncü durumda. Terlikle spor ayakkabı üretimi göz önünde bulundurulduğu zaman, sıralamada bir üst sıraya yükseliyoruz. Ancak, markalaşan firma sayısı yeterli olmadığı için sektörde istenilen gelişme sağlanamıyor. Hedefimiz, hem yurt içinde hem de yurt dışına ayakkabı üreten markalı firmalarımızın sayısını artırabilmek. Bir çok sektörde olduğu gibi ayakkabı sektöründe de markalaşma konusunda bilinçlenme var. Artık, kaliteli üretim ve ihracat için markalaşmanın gerekli olduğu herkes tarafından biliniyor.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *