ANASAYFA arrow right Güncel

Ayakkabı sektörü altın çağını yaşıyor

Ayakkabı sektörü altın çağını yaşıyor
YAYINLAMA: 20 Mayıs 2022 / 20.35
GÜNCELLEME: 20 Mayıs 2022 / 20.35
Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, “Avrupalılar’ın Rusya’ya ambar-go uygulaması ile siparişlerin tümü ülkemize kaydı”

Başkan İnce, “Çin’de pandemiden dolayı kapanmalar ve üretim kısıtlamaları sürüyor, navlun fiyatları yükseldiğinden tedarik zinciri kırıldı, Avrupalılar’ın Rusya’ya ambargo uygulaması ile siparişlerin tümü ülkemize kaydı. Şu anda firmaların 6 aylık tüm siparişleri dolu. Lakin şehrimize gelen profesyonel alıcılar, firmalarımızda kurumsal kimliği göremediğinden sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda gerekli danışmanlık hizmetleri sunuluyor” şeklinde konuştu.

150 firma ücretsiz olarak fuara katılacak

İnce, “5 yıllık görev süremiz boyunca proje bazlı, hedef odaklı, üyelerimizin ve sektörümüzün kalkınmasına yönelik yapmış olduğumuz çalışmalarla önemli başarılara imza atıyoruz. 20 Haziran tarihinde Avrupa Birliği’nden aldığımız fon ile 33. GAPSHOES Ayakkabı Kış Fuarı’na 75’i Suriyeli 75’i Türk firma olmak üzere toplamda 150 firma ücretsiz olarak fuara ilk defa katılacak. Çünkü üreten bir oda olduğumuz için üyelerimizin üretmesini sağlayacak işler yapıyoruz” dedi.  

Gaziantep, Türkiye’nin en büyük ikinci üreticisi, ihracatçısı konumuna geldi

Yeni katılımcılarla birlikte fuarın yeni bir ruh kazanacağını vurgulayan İnce, “Fuarın iyi geçmesi için her üyemizin bir yurt dışı müşterisinin ulaşım ve konaklama masraflarını karşılıyoruz. 71 ilde bulunan Ayakkabıcı Odası ve Yönetim Kurulu Üyelerini davet ettik. Yurt dışından her yıl olduğu gibi bu yılda alım heyetleri gelecek. Ayrıca Gaziantep’te faaliyet gösteren Suriyeli firmaların da fuara yoğun ilgi gösterdiğini söyleyebiliriz. Gaziantep’in ayakkabı üretiminde ve ihracatında dördüncü sırada bulunurken, şimdi yapılan çalışmalarla Türkiye’nin en büyük ikinci üreticisi, ihracatçısı konumuna geldi” ifadelerini kullandı.

Fuarlar kurumsal kimlik kazanmada ve eksikleri görmede önemli

Fuarların kurumsal kimlik kazanmada, eksikleri görmede ve müşterilerle bire bir görüşme yapılması açısından önemli olduğuna dikkat çeken Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, konuşmasını şöyle tamamladı: “Amacımız panayır veya festival şeklinde değil, profesyonel alıcıların geldiği, gerçek alıcı ile satıcıların bir arada olduğu iyi bir fuar yapmak. Daha önceden 240 firmamız rezervasyon yaptırdı. Yeni katılımcılarla beraber 400 firmanın yer alacağını söyleyebiliriz.”

Dünyaya ürün satan bir şehir konumuna gelmek istiyoruz

Ayakkabı ihracatının yüzde 24’nü Gaziantep’in gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen İnce, “Bu oran bizleri tatmin etmiyor. Çünkü şehir olarak fason üretim yapmaktayız. Yani direk ihracatı yapamıyoruz, aracı konumunda yer alıyoruz. Hedefimiz direkt ihracat yapıp, firmalara kurumsal kimlik kazandırmak, Ayakkabı Organize İhtisas Sanayi Bölgesi’nin de bu sene temellerini atacağız. Burası da faaliyete geçtiğinde dünyaya ürün satan bir şehir konumuna gelmek istiyoruz” diye belirtti. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *