ANASAYFA arrow right Yaşam

Ayak oyunlarıyla seçim süreci manipüle ediliyor

Ayak oyunlarıyla seçim süreci manipüle ediliyor
YAYINLAMA: 14 Eylül 2020 / 21.14
GÜNCELLEME: 14 Eylül 2020 / 21.14
Baro Başkan Adayı Av. Ömer Faruk Akan, Gaziantep Barosu’nun gölge bir ele ihtiyacının olmadığını söylerken, “Hele ki o el Balgat’tan uzanıyorsa hiç ihtiyacı yoktur” dedi ve ekledi: “Demokrasilerde herkes istediği adayı destekleyebilir, ancak başka bir elin gölgesi ile seçim sürecini birtakım ayak oyunlarıyla manipüle etmeye çalışmak kabul edilebilir değildir.”

Seçimlerin demokrasilerinin en önemli unsurlarından biri olduğuna dikkat çeken Av. Akan, “Unutulmamalıdır ki seçimlerin yapılmasından ziyade nasıl yapıldığı çok daha önemlidir. Seçimlere herhangi bir unsurun gölgesinin düşmesi meşruiyet tartışması yaratır. Bizler, Avukat Hakları- Adalet-Hukukun Üstünlüğü Bloku olarak Gaziantep Barosu’nu tüm paydaşlarıyla birlikte eşgüdüm içinde yönetme ve kurumsal kimliğini kent sorunlarında aktif kılma ideali ile yola çıktığımızdan beri şeffaf olduk. Çalışmalarımızı ve ilkelerimizi kamuoyunun takdirine sunduk. Yönetim kurulu üyeliğimiz süresince yaptıklarımızı ve yapılacak olan seçimi kazanmamız halinde yapacaklarımızı siz değerli meslektaşlarımızla paylaştık” ifadelerini kullandı.

Akan, “Bu yola çıkarken mevcut  Türkiye Barolar Birliği Başkanının gerek ‘Çoklu Baro’ yasası ile baroları bölüp yönetme isteği gerekse 26 Kasım 2019 tarihinde TBB’yi olağanüstü genel kurula çağıran barolara hitaben ‘Baro seçimlerine  bir yıl var, o zaman görürler’ diyerek bugünkü seçimleri hatırlatan tehditkar açıklaması ve diğer baroların seçim süreçlerine müdahale edildiği duyumları ile önceki seçimlerde bazı illerin barolarının yönetiminin oluşmasında yaptıkları müdahaleler, maalesef Gaziantep özelinde yaptığımız seçim çalışmalarında şahit olduklarımız ve duyduklarımızla gerçeğe dönüştüğünü gördük. Çoklu Baro sistemi, hedef barolardaki değerli meslektaşlarımızın feraseti ile bozulunca son derece sinsi bir oyunla şahısların arkasına saklanarak yeni yönetimleri belirlemeye çalışmaktadırlar. TBB delegesi meslektaşımızın 5 Eylül tarihinde sosyal medyadan yaptığı ‘seçimlere katkı sunmaya hazırım’ teklifi bizim için değerlidir. Ancak tüm kurum ve kurullarıyla demokratik bir seçime hazır olan Gaziantep Barosu ve seçimleri ile ilgili yapılan bu teklifin bir meslek büyüğü olarak değil de Baro Birlik üyesi sıfatıyla yapılması da TBB’nin aslında Gaziantep seçimleri ile doğrudan ilgili olduğunu göstermiştir. Ayrıca bu açıklamanın zamanlaması ve somut olarak kamuoyunda ifşa edilen bazı olgular neticesinde yapılmış olması da manidar olmuştur. Açıklamanın kamuoyunda ‘Zihin altı bazı düşüncelerin dışa vurumu’ gibi algılanabileceği de unutulmamalı” şeklinde konuştu.

Avukat Hakları- Adalet-Hukukun Üstünlüğü Bloku olarak, çoklu baro uygulamasına karşıymış gibi yapıp yasayı destekleyen mevcut birlik yönetimi ile el ele olamayacaklarını vurgulayan Akan, “Ankara’da başkanlarımıza saldırı olduğunda ses etmeyen başkanla el ele yürüyemeyiz. Bizler, avukatların iradesini idareye teslim eden zata sırtını çeviren başkanlarımızla el ele, kol kolayız. Bizler, egemenlerin etrafında fırıldak gibi dönenlerle değil, Kuğulu Park’ta cübbesine sarılarak uyuyan hak savunucuları ile el ele, kol kolayız. Bizler, kadına şiddetin zirve yaptığı, meslektaşlarımızın mevcut haklarının tırpanlandığı, mesleki saygınlığının erozyona uğratıldığı, özgürlüklerin kısıtlandığı, iş güvenliği ve toplum sağlığının bozulduğu bir ortamda toplumun öncelikli sorunuymuş gibi ‘Çoklu Baro’ gibi bir  garabeti sahiplenenlerle birlikte değiliz ve olmayacağız. Bizler, özgür iradeleri ile aday olan değerli meslektaşlarımızla yarışmaktan onur duyarız. Ancak güdümlü şahsiyetlerin telkinleriyle sırf demokratik bir blok etrafında bütünleşen iyi niyetli bir oluşumu parçalamak ve bölmek niyetiyle hareket edenlerle de mücadele ederiz” diye açıklamada bulundu.

Ayrıştırıcı değil, uzlaştırıcı ve birleştirici olacağız

Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. Ömer Faruk Akan, Cumhuriyet değerlerinin çalışmalarında ışık tutacağını kaydederken, konuşmasına şöyle devam etti: “Avukat haklarını korumak ve bunun için mücadele etmek temel gayemiz olacaktır. Ayrıştırıcı değil, uzlaştırıcı ve birleştirici olacağız. Ortak akıl ile demokratik bir yönetim sergileyeceğiz. Mesleki sorunlarımızı ivedilikle ele alıp çözüm noktasında mücadele etmeye devam edeceğiz. Sorunlarımızın çözümünde meslek büyüklerimizin birikimlerini de dikkate alarak Baroyu birlikte yönetme iradesi geliştireceğiz. Bireyin hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması için kurumsal desteğe önem vereceğiz. Kadına şiddet, çocuk istismarı, hayvan ve doğaya karşı işlenen suçların cezalandırılması için mücadelemizi arttırarak kurumsal olarak müdahil olmaya devam edeceğiz. Kent sorunlarına duyarlı olmaya devam edecek, önümüze çıkacak engelleri kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte eşgüdüm içinde çözeceğiz.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *