ANASAYFA arrow right Yaşam

Avukatlar, arzuhalcilere destek verilmesine tepkili

Avukatlar, arzuhalcilere destek verilmesine tepkili
YAYINLAMA: 25 Mayıs 2021 / 21.03
GÜNCELLEME: 25 Mayıs 2021 / 21.19
Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu Adayı Av. Kemal Akaltun, Avukat Kanununa göre arzuhalciliğin suç olduğunun altını çizerken, suç sayılan bir mesleğe hibe desteği verilmesini doğru bulmadıklarını belirtti.

“Pandemi sürecinde avukatlara hiçbir şekilde destek verilmezken, avukatlık kanununa göre suç olarak belirtilen bir meslek grubuna devletin destek verilmesini akıl ve mantıkla açıklamak mümkün değil” dedi.

Türkiye’nin bir yıldan beri pandemi ile mücadele ettiğini ifade eden Akaltun, “Bu mücadele kapsamında adliyeler birçok defa kapandı, ancak vergilerimiz, kiralar, elektrik, su, kira stopajları gibi giderlerimiz ertelenmedi. Yani böylesi zor bir dönemde gelir yok, gider daha da fazlalaştı. Devletin açıklamış olduğu asgari ücret tarifesi çok düşük olduğundan para kazanılamıyor. O nedenle Türkiye Barolar Birliği ile Adalet Bakanlığı’nın avukatlara yönelik bir destek paketi sunmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Av. Akaltun, “Ülkenin adalette geldiği nokta ortada iken adaletin kurucusu unsurları arasında yer alan avukatların dışlanmasını ya da ötekileştirilmesini kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Özellikle bu süreçte en çok zorluk yaşayan genç avukatlardır. Genç avukatlara yönelik maddi bir çalışma yapılması elzemdir. Çünkü Hukuk Fakültesi’nden mezun oldular, stajlarını bitirdiler, heyecanla ofis açtılar, para kazanacaklarken, pandemi ortaya çıktı. O nedenle para kazanamayan genç avukat, evine nasıl ekmek götürecek, ofis ya da kendi giderlerini nasıl karşılayacak? Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan hibe desteği kapsamına avukatları da alabilirlerdi, ama alınmadı. Dolayısıyla genç meslektaşların hevesleri kırıldı, intihar eden avukatların sayısı artmaya başladı. Bu tür olaylar bizleri derinden üzüyor” değerlendirmesini yaptı.

Aşı konusuna değinen Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu Adayı Av. Kemal Akaltun, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Büyük bir risk altında çalışan avukatların aşı konusunda öncelikli grup içerisine alınması gerektiğini her zaman dile getirdik. Çünkü adliyelerde çalışan hakiminden savcısına, katibinden yazı işleri müdürüne kadar herkes aşı listesine alındı. Yaptığımız açıklamalar sonucunda bir düzenleme yapıldı ve 40 yaş üstü avukatların aşılanacağı söylendi. Lakin adliye koridorlarında daha çok 40 yaş altı avukatlar koşturuyor, stajyer avukatlar adliyeden çıkmıyor. Bunu akıl ve mantıkla izah etmenin mümkünatı yoktur. O nedenle buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz, 40 yaş altı avukatlarda bir an önce aşı listesine alınsın.” Hüseyin Karataş

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *