ANASAYFA arrow right Yaşam

Avukatın attığı imza; noter, hakim ve savcı imzası kadar değerli olmalı

Avukatın attığı imza; noter, hakim ve savcı imzası kadar değerli olmalı
YAYINLAMA: 29 Eylül 2020 / 21.09
GÜNCELLEME: 30 Eylül 2020 / 21.47
Av. Murat Arun, Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu Üyeliğine adaylığını açıkladı

Baronun akademik bağını güçlendirmek istediğini anlatan Arun, “Mesleğimizin itibarını ve saygınlığını artıracak çalışmalara emek vermek istiyorum. Bu bağlamda kamu kurumlarını ziyaret edip onlara mesleğimizi ve kurumlarla yaşadığımız sorunları anlatmak niyetindeyim. Ayrıca bir avukatın atmış olduğu imza neden bir noter, hakim, savcı imzası kadar değerli olmasın?  Neden mahkemeler bizim delil olarak sunduğumuz evrakların geçerliliğini araştırıyor? Avukat imzasının hak ettiği değeri kazanmasını sağlayacak akademik bir çalışmanın içinde yer almak istiyorum. Yönetim kuruluna bu çalışmaları bakanlığa sunmayı teklif etmeyi düşünüyorum” dedi.

Teknolojik hizmetleri herkesin ulaşabileceği daha ucuz bir zemine taşımak istiyorum

Teknolojiye önem verdiğinin altını çizen Av. Arun, “Teknolojik hizmetleri herkesin ulaşabileceği daha ucuz bir zemine taşımak istiyorum.  Özellikle kendi ofisimde de kullandığım bazı ucuz, hatta ücretsiz hizmetlerin bir hukuk bürosuna nasıl adapte edileceğini arkadaşlarıma anlatabilirim. Bizlerin yarınları olan genç hukukçular için de tatbikî projelerim var. Öğrenci hukukçuların daha fakülte sıralarında iken biz avukatların yanında staj yaparak mesleği tanımasını istiyorum. Bu sayede geleceğin Hakim ve Savcılarının da Avukatların hak mücadelesini, onlara karşı başka meslek gruplarının haksız tutumlarını görmeleri mümkün olacak” diye konuşma yaptı.

Kendi haklarımızı ve birliğimizi savunabilmek için bir adım attım

“Meslek içi samimiyet ve kaynaşmayı arttırmak için meslek üstatları ile genç avukatlara aylık kahve toplantıları yapma önerisini yönetime sunmak istiyorum” diyen Arun, “Genç arkadaşlarımıza desteğimiz çok önemli, bu yüzden CMK ve Adli Yardım görevi dağılımının kıdem oranında azalması için baroda öneriler sunacağım ve deneyimlerimi onlarla paylaşmaktan da her zaman onur duyarım. Projelerimiz, vaatlerimiz aslında tek bir hayalin peşinde, o da daha samimi, birlik beraberlik içinde olduğumuz bir baro. Bizler her gün onlarca kişinin hakkını meşakkatle savunuyoruz, kendi haklarımızı ve birliğimizi de aynı şekilde savunabilmek için bir adım attım. Yönetim kuruluna adayım ve kıymetli meslektaşlarımın takdirine sunuyorum” şeklinde açıklamada bulundu. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *