ANASAYFA arrow right Yaşam

Avukat sayısının artması sorunları da beraberinde getiriyor

Avukat sayısının artması sorunları da beraberinde getiriyor
YAYINLAMA: 28 Eylül 2020 / 20.54
GÜNCELLEME: 28 Eylül 2020 / 20.54
Av. Güngör Sancılı Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu Üyeliğine adaylığını açıkladı. Sancılı, “Üstatlarımız elimizden tuttu, bize sahip çıktılar, bizde genç meslektaşlarımızın elinden tutup, sahip çıkmayı ve tek çatı altında mesleki dayanışma içerisinde çalışmayı arzu ediyoruz” dedi.

Avukat sayısının her geçen gün artmasının sorunları ve sıkıntıları da beraberinde getirdiğini ifade eden Sancılı, “Genç meslektaşlarımızın sorunlarına yakından tanıklık edince, yönetime aday olduk. Adliyelerde ki kalemlerde veya ilgili makamlarda yaşanan sıkıntıları anlık çözmek istiyoruz. Türkiye Barolar Birliği sisteminde CMK var. Bu sistemde herkesin kendi hakkını savunma hakkı olduğundan devlet tarafından yetkilendirilmiş baro merkezli avukatlar atanıyor. Bu kadarların ücretleri de yine devlet destekli olmak şartıyla baro başkanlığı aracılığıyla ödeniyor” ifadelerini kullandı.

CMK sisteminde ki sıkıntılar maddi ve manevi kaygılarını artırıyor

CMK sisteminde ki sıkıntıların genç meslektaşların maddi ve manevi kaygılarını artırdığını söyleyen Sancılı, “Bu sorunu çözebilirsek, meslektaşlarımızın maddi kaygılarını az da olsa iyileştirmiş oluruz. Sayımızın her geçen artması kaynaşmamızı ve tanıyabilme imkanımızı zorlaştırıyor. Otopark konusunda çok fazla sorun yaşıyoruz. İnşallah bunu da çözüme kavuşturmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Avukatlar zamanla yarıştıklarından 5-10 dakika çok önemli

Kalemlere giriş çıkışların yapılamadığını belirten Av. Sancılı, “Kalemlerden, sorduğumuz dosyalar hakkında net cevaplar alamıyoruz. Avukatlar zamanla yarıştıklarından 5-10 dakika çok önemli. Çünkü bir duruşma bittiğinde o zaman diliminde dosya hakkında bilgi alıp, başka bir duruşma geçiyoruz. Bunları en aza indirgemek istiyoruz” diye konuşma gerçekleştirdi” şeklinde konuştu. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *