ANASAYFA arrow right Sağlık

Avrupa'nın 4. dalgası: Aşısızlara yeni çağrılar

Avrupa'nın 4. dalgası: Aşısızlara yeni çağrılar
YAYINLAMA: 18 Kasım 2021 / 18.20
GÜNCELLEME: 18 Kasım 2021 / 18.20
Tekrar pandeminin merkez üssü haline gelen Avrupa'da Almanya dün kendi rekorunu kırdı, Hollanda şimdiden kısmi kapanmaya girerken, Çekya, aşısızları etkinliklere almayacak.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bölgesel liderlerle bir kriz toplantısının arifesinde yaptığı açıklamada, Almanya'nın "dramatik" bir dördüncü Covid dalgasının "pençesinde" olduğunu söyledi.

Avrupa hükümetleri kıtanın çoğunda bir artışa yanıt verirken, Almanya'da günlük vaka sayısı Çarşamba günü 52 bin 826 ile yeni bir rekora ulaştı.

Belçika, sokağa çıkma yasağını önlemek için bir dizi önlem açıkladı. Başbakan Alexander De Croo, insanlara kişisel teması sınırlamalarını söylerken, "Bütün alarm sinyalleri kırmızı" dedi.

Belçika'da 10 yaşından büyük çocuklar maske takmak zorunda kalacak. Evden çalışma, Cumartesi gününden itibaren haftada dört gün zorunlu hale gelecek. Tiyatrolarda, sinemalarda ve müzelerde Covid Güvenli Biletler olarak bilinen geçişler gerekli olacak.

Nisan 2022'nin sonuna kadar tüm Belçikalılar için üçüncü bir güçlendirici aşı uygulanacak.

Kısmi sokağa çıkma yasakları

Pazartesi günü tahminen iki milyon aşılanmamış kişiye karantina uygulayan Avusturya, Çarşamba günü rekor günlük vaka bildirdi.

Rekor vakaları bildiren Hollanda ise şimdiden kısmi bir sokağa çıkma yasağı getirdi.

İsveç'ten aşı geçiş kartı

İsveç, 100'den fazla kişinin katıldığı konserler ve diğer iç mekan etkinlikleri için ilk kez 1 Aralık'tan itibaren bir Covid aşı geçiş kartı ile olacak.

Tedbirin zor olduğunu kabul eden ancak İsveç'in dünyanın geri kalanından izole olmadığını söyleyen Sosyal İşler Bakanı Lena Hallengren, "Aşı olmayanlar, normal şekilde devam edemezsiniz; en önemli katkınız aşı olmak" dedi.

Çekya Başbakanı Andrej Babis, aşılanmayan herkesin halka açık etkinliklere veya hizmetlere erişiminin yasaklanacağını söyledi.

Pazartesiden itibaren, ülkede negatif testler artık yeterli olmayacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *