ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Avrupalı olursak işimiz zor!

Avrupalı olursak işimiz zor!
YAYINLAMA: 09 Eylül 2021 / 13.32
GÜNCELLEME: 09 Eylül 2021 / 13.32
Avrupa Birliği üyesi ülkelerde banka kredileri ve kredi kartı sistemi bizimkinden tamamen farklı olduğu için müşteri ile banka arasında sürekli çatışma ve kavga yaşanmıyor.

Avrupa Birliği’nde bankalar her önüne gelene kredi kartı vermiyor. Hediye olarak veya gönlünden geçenlere bol keseden kredi kartı verme işlemi yasa gereği mümkün değil. Avrupa Birliği’nde kredi kartı sahibi olabilmek için, bir bankada adınıza açılmış hesap ve o hesaba yatan düzenli aylık gelir veya serbest meslek geliri gerekiyor. Tüm bunlar yerine getirildikten sonra tüketicinin talebi ve bankanın uygun görmesi üzerine kredi kartı talebi karşılanıyor. Kredi kartı limiti ise, düzenli aylık gelirin yüzde 25’ini geçemiyor.

Avrupa Birliği’nde kredi kartları ile yapılan harcamalar, hesap ekstresi geldiğinde tamamen kapatılıyor. Asgari ödeme diye bir sistem söz konusu değil. AB’de bankalardan kredi almanın da çok net koşullan bulunuyor. Ne miktarda kredi kullanırsanız kullanın, mutlaka kullanılan kredinin yaklaşık iki misli değerinde gayrimenkul güvencesi verilmesi gerekiyor. Tabi bu durumda da tüketicinin parasını çok dikkatli harcaması gerektiğinden, Türkiye’de olduğu gibi rezaletler yaşanmıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *