ANASAYFA arrow right Dünya

Avrupa'da vaka sayısı artarken Paris'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Avrupa'da vaka sayısı artarken Paris'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi
YAYINLAMA: 15 Ekim 2020 / 15.32
GÜNCELLEME: 15 Ekim 2020 / 16.21

Avrupa'da birçok ülkede Koronavirüs vaka sayısı artış gösterirken hükûmetler salgını yavaşlatmak için yeni kısıtlamalar üzerinde çalışmaya başladı. Fransa'nın başkenti Paris ve 8 diğer metropolitan bölgesinde cumartesi gününden itibaren akşam 9'dan sabah 6'ya sokağa çıkma yasağı yürürlüğe sokulacak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Vektör Virüsoloji ve Biyoteknoloji Bilim Merkezi'nin geliştirdiği, ikinci Rus Covid-19 aşısı olan EpiVakKorona'nın tescil edildiğini açıkladı.

15 Ekim 2020'de dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Guardian | Bakanlar ve yerel yetkililer daha fazla Koronavirüs kısıtlaması konusunda çatışıyor

Britanya’da kuzey bölge liderleri kısıtlamaların arttırılmaması durumunda gelecek 3 hafta içinde Covid-19 bağlantılı ölümlerin artacağını, hastanelerin yoğunlukla karşı karşıya kalacağını söyledi. Öte yandan bazı belediyeler kısıtlama kararlarının insanları yeterli mali yardım olmadan sıkıntı içine sokacağını belirterek karşı çıktı.

Le Figaro | Kontrolü yeniden sağlamak için sokağa çıkma yasağı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün Koronavirüs salgınında son duruma ilişkin yaptığı açıklamalarda kontrolü sağlamak için alınan önlemleri açıkladı. Macron, başkent Paris ile birlikte 8 büyük kentte cumartesi gününden itibaren akşam 21.00 ile sabah 06.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan etti. Macron, uygulamanın cumartesi gününden itibaren geçerli olacağını ve ilk etapta en az dört hafta boyunca yürürlükte kalacağını söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *