ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Avrupa pazarı için belgeli üretim şart

Avrupa pazarı için belgeli üretim şart
YAYINLAMA: 22 Ocak 2021 / 13.45
GÜNCELLEME: 22 Ocak 2021 / 13.45

Sanayi kenti Gaziantep’te kalite belgeli faaliyet gösteren toplam firma sayısının 899, belge sayısının ise bin 29 olduğu belirlendi. Son bir yıl içerisinde kalite belgesi için başvuran firma sayısının 188, verilen belge sayısının ise 222 olduğu öğrenildi. Bu arada 133 firmanın 160 kalite belgesi iptal edildi. Kalite belgesinin önemli olduğu, firmaların mutlaka belgeli üretim yapması gerektiği açıklandı.

OSB Başkanı Akif Ekici, halen Gaziantep’te irili ufaklı 4 bin civarında firma bulunduğunu hatırlatarak, bunların 899’unun belgeli üretime geçmesinin önemli gelişme olduğunu söyleyerek, “AB’ye hazırlanan bir ülke olarak kaliteye önem vermeliyiz. Gaziantepli sanayiciler olarak bunu yapmanın çabası içerisindeyiz. Eskiye nazaran standarda uygun kalite belgeli üretim yapma artık günümüz dünyası için zorunlu hale gelmiştir. Avrupa pazarlarında rekabet edebilmek için belgeli üretim ön şart. TSE veya diğer standartlarda belgesi olmayanların pazarda yarışması imkansız. Üstelik uzun süre ayakta kalması çok zor. Artık dünya kaliteli üretime yöneliyor. Bu nedenle Gaziantepli firmalar kalite belgesi almaktan gecikmesin” dedi.

Özellikle tekstilde markalı üretime geçilmesinin şart olduğunu ifade eden Ekici, firmalar arasında ve toplumda kalite bilin cinin artırılması gerektiğini sözlerine^ ekledi. Öten yandan TSE yetkililerinden alınan verilere göre, halen Gaziantep’te faaliyet gösteren firmalardan son bir yıl içerisinde 18’i TSE için başvurup 29 belge aldı. Aynı şekilde TSEK için 3 firma başvurdu, 4 belge verildi. MYB için 2 firma başvurdu 2 belge verildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *