ANASAYFA arrow right Spor

Avrupa kupalarına gidecek takımları almam

Avrupa kupalarına gidecek takımları almam
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.41
Avrupa futbolunun patronu UEFA ülkelere aba altından sopa gösterdi. Tüm federasyon ve kulüplere mektup gönderen UEFA, ka
Avrupa futbolunun patronu UEFA ülkelere aba altından sopa gösterdi. Tüm federasyon ve kulüplere mektup gönderen UEFA, kalan maçların oynanmasını istedi. Liglerin tescil edilmesi durumunda ise 'Avrupa kupalarına gidecek takımları almam' diyerek gözdağı verdi. İşte o belgeler ve belgelerin detayları...
Avrupa futbolunun patronu ülkelere aba altından sopa gösterdi: Tüm federasyon ve kulüplere mektup gönderen UEFA, kalan maçların oynanmasını istedi. Liglerin tescil edilmesi durumunda ise 'Avrupa kupalarına gidecek takımları almam' diyerek gözdağı verdi.
UEFA Başkanı Aleksander Ceferin imzasıyla önceki gün gece yarısı federasyon ve kulüplere bir yazı gönderildi. Sabah'ın ulaştığı belgede kulüplerin bir şekilde ligleri oynatarak tamamlaması gerektiğinin üzerinde durulurken Belçika'daki gibi liglerin son hali ile tescil edilme ihtimalinin sorun yaratacağı vurgusu yapıldı. Aksi halde Avrupa'ya gönderilen takımlarla alakalı şüphelerin oluşacağı da belirtildi.
UEFA, Avrupa Kulüpler Birliği ve Avrupa Ligleri Birliği tarafından yapılan toplantıda tüm liglerin oynanarak sonuçlandırılması için her türlü çabanın sarf edilmesi gerektiği ortaya konulmuştur.
Liglerin durdurulması ancak son çare olmalıdır. Tüm liglerde elde edilecek unvanların (Şampiyonluk, küme düşme, Avrupa'ya gitme hakkı) saha sonuçlarına göre verilmesi oldukça önemlidir.
Mevcut sezonun sonuçları aşırı gerilimlere neden olabileceği için yeni sezonun (2020- 2021) başlangıcında koordineli olunmalı ve iki sezonun takvimleri yönetilirken ortak hesaplamalar yapılmalıdır.
Futbolun önümüzdeki aylarda yeniden tüm Avrupa'da başlayacağına eminiz. Bu aşamada ligleri iptal ya da tescil etmenin şu anda tüm ülkeler için erken ve haklı bir konu olmadığına inanıyoruz.
Ligleri tamamlamadan bitiren ülkelerden UEFA yarışmalarına katılma hakkı alan tüm takımlar için şüpheler oluşacaktır.
UEFA gerektiğinde Avrupa'ya katılım gösterecek kulüplerin haklarında değerlendirme yapma hakkını saklı tutar.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *