ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Avrupa Bize Bizde Avrupa’ya muhtacız”

“Avrupa Bize Bizde Avrupa’ya muhtacız”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Hristiyan Demokratların, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğine engel olunmak istemesine tepki

Hristiyan Demokratların, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğine engel olunmak istemesine tepki gösterildi ve Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğinin sadece Türkiye’nin değil, tüm Avrupa ülkelerinin, hatta dünyanın yararına olduğunu vurguladı.
GTO bünyesindeki AB Yerel Bilgi Bürosu’nun 1. Kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan GTO Başkanı Aslan, “Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğine sudan bahanelerle karşı çıkılıyor. Bizim dışımı<da AB’ye aday 11 ülke daha var. Ancak bu ülkelerin hiçbirinde demokrasi veya ekonomi bizden daha ileri değil” diye konuştu.

“Bin yıldır yönümüzü batıya çevirdik”
Türklerin Anadolu’ya geldikten itibaren yönlerini sürekli batıya çevirdiklerini ifade eden Aslan, “Bin yıldan beri tercihimiz hep batı olmuştur. Osmanlı Devleti de genişlemesini batıya doğru yapmıştır. Şimdi de tercihimiz AB’dir. Eğer din farklılığını öne sürerek bizi AB’ye almazlarsa bundan sadece biz değil, bütün Avrupa da bize ihtiyaç duyuyor. Eğer AB, Ortadoğu’yu yok sayarak, iki kıta arasında bir geçiş noktasında bulunan Türkiye’yi bünyesine almayacaksa bu durumda herkes kaybeder” dedi.

“AB adayları içerisinde durumu en iyi olan ülkeyiz”
Türkiye’nin yanında 11 ülkenin daha AB’ye girmek için başvuruda bulunduğunu hatırlatan GTO Başkanı Aslan, bu ülkelerin hiçbirinin ne ekonomik, nede demokratik açıdan Türkiye’den daha ileri durumda olmadıklarını ifade etti. Aslan, “Litanya, Arnavutluk, Bulgaristan ve Romanya gibi 11 ülke daha AB’ye girmek istiyor. Çeşitli bahanelerle bizi almak istemiyorlar. Ancak bu ülkelerin hiçbirinin durumu bizden iyi değildir. Evet, bizde ekonomi ve insan hakları konusunda dört dörtlük değiliz ama o ülkelerden iyi durumdayız. Hem biz insan haklarını, demokrasiyi onlar istiyor diye değil, kendimize layık gördüğümüz için getirmek istiyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *