ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Avrupa Birliği'ne girmek ülkemiz için çok önemli

Avrupa Birliği'ne girmek ülkemiz için çok önemli
YAYINLAMA: 05 Şubat 2021 / 17.22
GÜNCELLEME: 05 Şubat 2021 / 17.22
Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesinden yana olduklarını söyleyen vatandaşlar AB ülkelerinin büyük pazarlara sahip olduğunu söylerken, bu konuda isabetli karar verilmesi gerektiğini vurguluyor.

Erkan Karaca (Serbest Muhasebeci): "Avrupa Birliğine girmemiz lazım, çünkü gelişmiş ülkelerin çoğu AB üyesi. Atatürk Cumhuriyeti kurup bizlere teslim etti ve 78 yılda ülkeyi ne hale getirdiğimiz ortada. Bu demek oluyor ki, sorun bizden kaynaklanıyor. Dünya tarihine baktığımız zaman geçmişi bizim kadar parlak olan başka bir devlet yok. Yani bizler AB’ye girmeye çalışmadan önce kendimizi toparlamaya çalışmalıyız. Atatürk’ün gösterdiği yolu izlemek ve gayret etmek yeterli olacaktır. Bunu başarabilirsek, zaten AB üyeliği de zor değil, gelişmiş bir ülke olmakta."

Meral Orhan (Yönetici asistanı): "Avrupa Birliği’ne girmek ülkemiz için çok önemli. Ancak AB ülkemizin kendi öz-değerleri kadar önemli değil. AB’ye girmeliyiz, ama öz değerlerimizden vazgeçmeden, benliğimizden ödün vermeden bunu yapmalıyız. Ayrıca AB üyeliği Türkiye’nin son şansı değil, Avrupa ülkeleri çok büyük pazarlar olabilir ama orası olmazsa, Orta Asya ülkeleri veya Çin gibi yine büyük pazarlara sahip ülkelerde var, buralar denenebilir. AB Türkiye için çok şey ifade ediyor, ama her şeyi değil, biz Türk insanıyız, özverili olursak kendimize yeteriz. 

Şerif Öksüzler (Pastaneci) : "Avrupa Birliğime girmemiz lazım, ama hükümetin bu konuda uyguladığı politikalar yanlış. Zaten başımızdakiler tutumlarını değiştirmezlerse, girme ihtimalimiz de yok gibi. Bence girmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Tabi bunu yaparken kendimizi kaybetmeden yapmalıyız." 

Çetin Özer (Hediyelik eşya satıcısı): "Avrupa Birliği’ne girmeliyiz, buna ihtiyacımız var, ancak onların bize ihtiyacı olmadığı anlamına gelmiyor. Onlara ne kadar ihtiyacımız varsa onların da bize o kadar ihtiyacı. Avrupa Birliği’ne bu kadar taviz vermek yerine, hatta yalvaracak duruma gelmek yerine bence kendimizi biraz daha sıkmalıyız. Daha çok gayret etmeliyiz ki kalitemiz yükselsin. Bence bu sayede biz istemeden onlar bizi üye yapmak isteyecektir."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *