ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Avrupa Birliği Bilgi Bürosu bölge seminerleri başlatıyor

Avrupa Birliği Bilgi Bürosu bölge seminerleri başlatıyor
YAYINLAMA: 21 Kasım 2022 / 17.48
GÜNCELLEME: 21 Kasım 2022 / 17.48
Gaziantep ve diğer illerdeki 11 Avrupa Birliği Bürosu’nun ortaklaşa yürüttüğü Anadolu Semalarında Avrupa Ufukları projesine, 19-26 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Güneydoğu Anadolu seminerleriyle devam edileceği bildirildi.

Yetkililer, proje kapsamında anket, seminer, konferans, yayın, yarışma ve TV programları gibi etkinliklerle halkı Avrupa birliği ve Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri hakkında bilgi sahibi yapmayı amaçladıklarını belirterek, “Projenin en önemli özelliklerinden birisi, Avrupa birliği bilgi bürolarının kendilerinin yanı sıra, bölgelerindeki illerde de söz konusu etkinlikleri düzenleyecek olması nedeniyle ulusal bir proje olmasıdır” dedi.

Avrupa Komisyonu tarafından da desteklenen proje kapsamında bugüne kadar düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi veren yetkililer, şunları kaydetti:

“Düzenleyeceğimiz etkinlikleri belirlemek amacıyla ilk aşamada bölgelerini kapsayan bir anket çalışması yaptık. Halkımızın Avrupa birliği hakkında bilgi düzeyini ve bilgi talep edilen illeri tespit etmek amacıyla düzenlenen anketin sonuçları, bu hafta düzenlenecek bölge seminerlerinde temel teşkil etti. 9 Mayıs Avrupa gününde proje kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyen büromuz, bölge seminerlerini 19-26 Eylül tarihleri arasında başlatacak. Projenin koordinasyonunu üstlenen İzmir Avrupa Birliği bilgi bürosu ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz bu seminerler, yarın Adıyaman ile başlayacak ve ardından Şanlıurfa, Batman, Bitlis ve Van illerimizde düzenlenecek seminerlerle devam edecek.”

Yapılan açıklamada, Avrupa birliği hakkında temel bilgi, Avrupa birliği genişleme süreci ve Türkiye konulu güneydoğu Anadolu bölge seminerlerinin, beş ilde, illerin Sanayi ve ticaret odaları iş birliği ile düzenleneceği, önümüzdeki günlerde ikinci bir bölge seminerleri dizisinin Gaziantep ticaret odası öncülüğünde Gaziantep’ten başlayarak diğer illeri de kapsayarak devam edeceği ifade edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *