ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ateş: Türkiye’nin İran olmasına izin vermeyiz

Ateş: Türkiye’nin İran olmasına izin vermeyiz
YAYINLAMA: 15 Haziran 2021 / 13.20
GÜNCELLEME: 15 Haziran 2021 / 20.28
Türk halkının zor günler yaşadığını belirten CHP 1. Sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Abdulkadir Ateş, benzer zorlukların İstiklal Savaşı sonrasında yaşadığına dikkat çekti.

Türkiye’nin çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Ateş, Atatürk ve devrimlerine karşı bazen açık, bazen gizli olarak yürütülmeye çalışılan başkaldırıların çok önemli sorun olarak Türkiye’nin gündeminde olduğunu vurguladı. CHP olarak Türkiye’nin İran’a benzemesine izin vermeyeceklerini hatırlatan Ateş, “Bu konuda çok ciddi önlemlerin alınması gerek. Ülkenin eğitim ve sağlık alanında önemli sorunları var. Bunların çözümü için politikalar üretilmeli bunu yapacak olan da CHP’dir. Giderek yalnızlaşan Türkiye’nin uluslararası arenada saygınlığını koruması için yeniden Avrupa ile ilişkilerini sağlıklı şekilde geliştirmeyi amaçlıyoruz. Özellikle Orta Doğu’da kalıcı barış istiyoruz. Bu sorun Türkiye’yi öncelikli olarak ilgilendiren konuların başında geliyor” dedi.

CHP olarak 3 yıldan bu yana iktidara hazırlık yaptıklarını, bu nedenle iktidara talip olduklarını ifade eden Ateş, halkın CHP’ye olan ilgisinin ve umudunun giderek arttığını, bu nedenle 3 Kasım’da sandıktan birinci parti olarak çıkacaklarını kaydetti. CHP’nin arkasında Türk halkının olduğunu belirten Ateş, bugünkü Kurtuluş Savaşı’nın adının Türkiye’nin ekonomide büyüme, güçlenme, ön plana çıkma ve ileriye gitme savaşı olacağını sözlerine ekledi.

CHP’li milletvekillerinin mal beyanlarını kapalı kapılar arkasında değil, kamuoyu önünde şeffaf şekilde açıklayacağını belirten Ateş, bu arada olası bir iktidar durumunda ise Bakanların özel işlerini kayyuma devredeceğini hatırlattı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *