ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Atatürk’ün şehrimize gelişinin 49. yıl dönümü törenlerle kutlanacak

Atatürk’ün şehrimize gelişinin 49. yıl dönümü törenlerle kutlanacak
YAYINLAMA: 29 Eylül 2020 / 14.02
GÜNCELLEME: 29 Eylül 2020 / 14.02

Törenler 40 yıl önce olduğu gibi Başkarakol’da marşlar söylenerek başlayacak. Ulu önder Atatürk'ün şehrimize gelişinin 49. yıldönümü törenlerle kutlanacak. Törenlere 49 yıl önce olduğu gibi Başkarakol’da marşlar söylenerek başlanacak. Saygı duruşundan sonra ekipler tarafından folklor gösterileri yapılacak. Mücahit Gaziler, Eski Muharipler, Kuvayı Milliye, 'Türkiye Muharipler derneklerinin oluşturacağı konvoy bando eşliğinde Atatürk Anıtına kadar yürüyecek.

Atatürk Anıtı önündeki törende saygı duruşunda bulunulacak, çelenkler konulacak ve orada bulunanlar topluca İstiklal Marşımızı söyleyecek. Bu arada Atatürk koşusu yapılacak.

Belediye Tiyatro Salonunda devam edecek olan törende açış konuşmasını Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ yapacak, Dr. Cemil Karslıgil Atatürk'ün şehrimizi şereflendirmesi esnasındaki anılarını nakledecek. Öğretmen Sabri Turan Atatürk İnkılaplarının Türk ve insanlık tarihindeki yerini anlatacak. Son olarak öğrenciler tarafından şiirler okunacak, marşlar söylenecek ve folklor gösterileri yapılacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *