ANASAYFA arrow right Güncel

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. Yıldönümü

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. Yıldönümü
YAYINLAMA: 18 Mayıs 2021 / 21.37
GÜNCELLEME: 18 Mayıs 2021 / 21.48
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Gaziantep Valisi Davut Gül, bağımsızlık mücadelesi ve Cumhuriyetin ilanıyla neticelenen sürecin başlangıcı olarak kabul edilen Gazi Mustafa Kemal'in, Samsun'a çıkış tarihi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. Yıl dönümünü açıklamasında, gençlere “Türkiye’nin müreffeh yarınları için umudumuz ve en büyük gücümüz sizlersiniz. Bu büyük sorumluluğun bilinciyle daha çok çalışarak Ülkemize ve Milletimize faydalı bireyler olmaya bu şuurla gayret etmelisiniz” dedi.. 

Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenecek kutlamalar, saat 07.00’de başlayıp aynı gün saat 24.00’te sona erecek. Resmî binalar, özel kurum ve kuruluşlar ile askerî birlik ve karargâhlar, Atatürk posteri ve Türk bayraklarıyla donatılacak, geceleri de aydınlatılacak.

Törene Korona virüs salgınından dolayı, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma adına asgari düzeyde katılım sağlanacak..

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından törenle Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulacak.

Vali Gül, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkışı, millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı canlandıran, kaderimizi değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir adımdır. Bu yönüyle 19 Mayıs, bağımsızlığımız adına bir dönüm noktası olmuş, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in ilanı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin tarih sahnesinde güçlü bir biçimde yerini almasının yolunu açmıştır.

Sevgili gençler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu büyük bayramı sizlere armağan ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, temel ilkelerinin ve Türk Milletini ayakta tutan tüm değerlerin korunması, kollanması ve savunulması görevini sizlere vermiştir” diye konuştu. Leyla Adın
     

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *