ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Atatürkçülük, milli birlik ve beraberliğimizin sembolüdür”

“Atatürkçülük, milli birlik ve beraberliğimizin sembolüdür”
YAYINLAMA: 05 Şubat 2021 / 17.20
GÜNCELLEME: 05 Şubat 2021 / 17.21
Vehbi Dai İlkokulu bahçesindeki Ata’nın büstü törenle açıldı

Vehbi Dai İlkokulu bahçesine konulan Atatürk büstü dün saat 14.30’da törenle açıldı. Törenlere Vali Fikret Koçak, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan, okuI müdürleri, öğretmenler ve çevre halkı katıldı. Saygı duruşundan sonra istiklâl Marşı topluca söylendi. Açış konuşmasını okul müdür vekilli Ökkeş Kadıoğlu yaptı. Okula yardımlarını esirgemeyen Vali, Belediye Başkanı, Mehmet Özüzümcü ve Yusuf Karayılan’a teşekkür etti. Atatürk büstünün kaidesi çevre demirleri ve büst Mehmet Özüzümcü tarafından yaptırıldı. Okulun boyanması içinde bir gurup vatandaşla Yusuf Karayılan yardım etti. Özüzümcü'nün okuldaki tüm fakir öğrencileri giydirdiği bildirildi.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan yaptığı konuşmada: “İl düzeyinde 753 okulumuz var. Bunun 600’den fazlasının bahçesine Atatürk büstünü diktik. Cumhuriyet bayramına kadar tamamına Ata’nın büstlerini dikeceğiz. İnanarak ve Türk Milletine verdiklerini bilerek, anlayarak ulu önderimiz Atatürk'ün yolunda yürüyoruz. En doğru yol Atatürk yoludur. Sağ ve sol şarambolların tehlikelerini daha öğretmenliğim yıllarında öğrencilerime anlatmıştım. Bizleri kurtuluşa götüren yol Atatürk yoludur.”

Büstün açılışın Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ'la birlikte yapan Vali Fikret Koçak ise: “Bugün burada mutlu, onurlu ve sevinçli bir gün yaşıyoruz. Atatürk yolunda olmanın, şerefini, kıvancını ve onurunu yaşıyoruz. Atatürk bizlere bir yol göstermiştir. Medeni, muasır milletler seviyesine ulaşıncaya kadar çalışmak. Atatürkçülük ilim yoludur, müspet bilim yoludur. Türk ulusunun mutluluk yoludur. Atatürkçülük milli birlik ve beraberliğimizin sembolüdür. Atatürk'ün yolunda olanlar, mutlu ve başarılı olacaktır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *