ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Atatürk, Türk gençliğine her zaman inanmıştır…

Atatürk, Türk gençliğine her zaman inanmıştır…
YAYINLAMA: 26 Ocak 2022 / 14.07
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2022 / 14.07
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Makedonya, Gürcistan, Sırbistan, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti ekipleri de katılarak, gösterileri renklendirdiler.

Bu yıl 84.’sü kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına, vali, garnizon komutanı, büyükşehir belediye başkanı, Cumhuriyet başsavcısı, bölge idare mahkemesi başkanı, baro başkanı tarafından Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşsu ve istiklal marşının okunması ile başlandı.

Vali Lütfullah Bilgin, garnizon komutanı tuğgeneral Necdet Sezginer ve Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan’ın Kamil Ocak Stadyumu’nda halkın bayramını kutlamaları ile başlayan törenler, askeri bando eşliğinde Gaziantep Lisesi müzik öğretmeni Ziya Coşkun’un yönetiminde toplu halde İstiklal marşının okunması ile devam etti.

Atatürk, Türk gençliğine her

zaman inanmış ve güvenmiştir

Günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak, tüm gençleri sevgiyle kucaklayarak, bayramlarını kutlayarak başladığı konuşmasında, “19 Mayıs kurtuluş Savaşı’nın başlangıcıdır. Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkmakla beraber yepyeni bir devlete giden yolu açmıştır. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda kendini gösteren, dünyada emsali olmayan bir liderdir. Atatürk, Türk gençliğine her zaman inanmış ve güvenmiştir” diyerek, Atatürk’ün Gençliğe verdiği önemi vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *