ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

“Atatürk Portreleri” sergisinde 20 eser bulunuyor

“Atatürk Portreleri” sergisinde 20 eser bulunuyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.40
Eskişehirli ressam Cenk Sezer’in 25 Ekim’de SANKO Sanat Galerisi’nde açtığı “Atatürk Portreleri” sergisi büyük ilgi görü
Eskişehirli ressam Cenk Sezer’in 25 Ekim’de SANKO Sanat Galerisi’nde açtığı “Atatürk Portreleri” sergisi büyük ilgi görüyor.
Sezer’in Atatürk’e duyduğu büyük saygı ve sevginin, Büyük Önder’in resimlerini yapması için kendisine ilham kaynağı olduğunu söylediği serginin, çevre illerden de ziyaretçileri oluyor.
“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve resim, portre yapabildiğime göre Atatürk portreleri çalışmasını yapmam kaçınılmazdı” diyen Sezer’in sergisinde değişik ölçülerde 20 eser bulunuyor.
Sergideki bazı portreler tamamen klasik üslupla, bazıları ise dışa vurumcu, izler ve lekelerle klasisizmden biraz uzaklaşarak modern bir portre anlayışı ile resmedilmiş. Sanatçı, Büyük Önder’in karakteristik özelliklerini ve özellikle etkileyici bakışını çarpıcı bir şekilde yansıtmaya özen göstermiş.
Sezer’in, 20 eserinin yer aldığı “Atatürk” temalı sergisi Sanko Sanat Galerisi’nde, 15 Kasım’a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *