ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Atatürk Ormanı’na bu yıl 500 bin kök karaçam dikilecek

Atatürk Ormanı’na bu yıl 500 bin kök karaçam dikilecek
YAYINLAMA: 16 Kasım 2020 / 19.23
GÜNCELLEME: 16 Kasım 2020 / 19.23
Dülük Milli Parkı bu yıl hizmete açılıyor

Geçen yıl ağaç dikimi için hazırlanan ve küçük bir bölümü ağaçlandırılan Atatürk Orman alanına bu yıl 500 bin kök karaçam dikilecek. Çam fidanının bulunamaması üzerine Vali Fikret Koçak telefonla Elazığ Orman Bölge Müdürlüğüyle temas kurarak 500 bin karaçam fidanı temin etti. Çam fidanlarının önümüzdeki günlerde şehrimize getirilerek törenlerle dikilmesi bekleniyor.

Dülük köyü yakınında 1150 dekar hazine arazisi daha tespit edildi. Ağaçlan kaldırılması için alan hazırlandı. Fidan dikimine ne zaman başlanacağı bilinmiyor. Dülük Milli parkı tamamlandı. 10 bin tonluk su deposu, yolların açılması, Erikçe'den su getirilmesi Milli parkın çeşitli yerlerine su borularının konulması bitti. Bu nedenle havanın çok iyi olması nedeniyle önceki pazar tıklım tıklım sahtecilerle dolup taştı.

Dülük Milli Parkının yangından korunması için yangın kulesi de tamamlandı. Yangın kulesinin telefonunun bağlanması çalışmaları devam ediyor. Ağaçların zarar görmemesi ve alanlara girilmemesi için tel örgüler çekiliyor. Vali Fikret Koçak Dülük Milli Parkının bu yıl hizmete açılacağını, vatandaşların rahatlıkla piknik yapabileceklerini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *