ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Atatürk orman alanına yarım milyon ağaç dikilecek

Atatürk orman alanına yarım milyon ağaç dikilecek
YAYINLAMA: 30 Kasım 2020 / 13.19
GÜNCELLEME: 30 Kasım 2020 / 13.19
Ağaç Bayramı törenleri 27 Mart’ta yapılacak. Ağaç Bayramı’nı kutlama komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamalardan öğrenildiğine göre bu yıl ilimiz de Ağaç Bayramı 27 Mart Cumartesi günü saat 10.30’da Gerciğin dağındaki Atatürk Orman alanında kutlanacak.

Törenlere okullardan birer grup, daire müdürleri ve halk katılacak. Törenden sonra orman alanında getirilen nevaleler yenilerek piknik de yapılacak.

Ağaç Bayramı törenlerine İstiklal Marşı’nın hep birlikte söylenmesiyle başlanacak. Vali Fikret Koçak açış konuşmasını yapacak. Vali Koçak ilimizde yapılan ağaçlandırma çalışmalarını ağaçlandırmak için bulunan yeni yerler konusunda geniş bilgiler verecek. Bilindiği gibi 3500 dönümlük yeni alan hazırlanarak ağaçlandırılacak.

Dülük tepesinin doğuya kasında bin dönümlük, Batı yakasında 1000 dönümlük ve Zırhlı Tugayla Dülük arasında da 500 dönümlük yeni orman ve ağaçlandırma alanı hazırlandı.

Daha sonra Orman Şefi Halil Polat orman konusunda konuşacak, öğrenciler arasında açılan orman konusundaki kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilere armağanlar verilecek. Folklor gösterilerinden sonra ağaç dikimine geçilecek.

Orman alanına üç otobüs Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü binası önün den saat 09.00’da kalkacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *