ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Atatürk devrim ve ilkeleri her çağda geçerliliğini koruyacak

Atatürk devrim ve ilkeleri her çağda geçerliliğini koruyacak
YAYINLAMA: 08 Temmuz 2021 / 13.05
GÜNCELLEME: 08 Temmuz 2021 / 13.05
Ulu önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 44. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi şehrimizde de yapılan törenlerle anıldı.

Saat 8.45’te İstiklal Marşı ile Atatürk Anıtı yanındaki gönderlere bayraklar çekildi. Protokol sırasına göre bantsız çelenkler konuldu. Saat 9.05’te sirenler çalındı, otolar kornalarını çaldılar, halk ve törene katılanlar saygı duruşunda bulundu. Bayraklar yarıya indirildi.

Belediye Tiyatro Salonu’ndaki törende İstiklal Marşı söylendi, saygı duruşu yapıldı. İlk olarak Topçu Teğmen A. Faruk Şen Atatürk' ün askeri kişiliğini ve dehasını anlattı. Atatürk'ün Başkumandanlık Meydan Savaşı’nda gösterdiği büyük deha sonunda Yunan ordularının yok edildiğini, Çanakkale’de düşman ordularının küçük bir kuvvetle Arı burnunda kıyıya çivilendiğini ve Sakarya savaşında ordusuna şu emri vererek duyurduğunu anlattı: “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Bu satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı kanlarımızla sulanmadıkça yerlerimizi terk etmeyeceğiz.”

İkinci konuşmacı Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Büyükoğlu ile ulu önder Atatürk'ün eğitim yanını dile getirdi. Başöğretmen Atatürk'ün milleti nasıl eğittiğini anlattı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *