ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Ata’nın Samsun’a ayak basışının 63. yılını coşkuyla kutladık 

Ata’nın Samsun’a ayak basışının 63. yılını coşkuyla kutladık 
YAYINLAMA: 22 Ocak 2021 / 22.19
GÜNCELLEME: 22 Ocak 2021 / 22.19

Ulu önder Atatürk'ün Türk Milletini düşmanlardan kurtarmak için Samsun 'a ayak basışının 63. yıldönümü bütün yurtta olduğu gibi şehrimizde de parlak törenlerle kutlandı Törenlere saat 8’de Atatürk anıtına çelenk konulup saygı duruşuyla başlandı. İstiklâl Marşı topluca söylenerek bayraklar gönderlere çekildi. Daha sonra Vali Fikret Koçak tarafından tiyatro salonunda hazırlanan sergi açıldı. Törenlere Vali Fikret Koçak, Sıkıyönetim Komutan yardımcısı ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şebabettin Balkan, Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Rıfat Ercan Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, da ire müdürleri, öğrenciler bayrak flamalarla ve halk katıldı.

Anıt önündeki törenden sonra topluca spor alanına gidildi. Vali Fikret Koçak, Garnizon komutanı Tuğgeneral Şehabettin Balkan, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, Mili Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan ve Beden Terbiyesi bölge müdürü Sami Beyazıt öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutladı. İstiklâl Marşı topluca söylenerek alandaki gönderlere bayraklar çekildi. Vali Koçak yaptığı konuşmada:

“12 Eylül’den sonra bayramlarımızı güven ve huzur içinde yapıyoruz. Türk Milletinin büyüklüğüne ve yüksek karakterine inanan Atatürk yurdu kurtarmak için Samsun'a çıktı. Kurtuluş Savaşında düşmanlara gereken darbeyi vurarak, yurdumuzu parçalamak isteyenlere Türk Bayrağını selâmla tarak uğurladı.

Atatürk yolu bilimcidir, akılcıdır, gerçekçidir. Bağımsızlık Atatürk ilkelerindendir. Vatanımızda, milletimizle sonsuza; kadar şereflerle hür yaşayacağız. Ulu önder Atatürk’ün gösterdiği medeni milletler seviyesine ulaşmaya ve aşmaya çalışacağız.”

Öğrenciler tarafından şiirin okunmasından sonra Ata'nın Gençliğe Hitabesi okundu, gençler topluca Gençliğin cevabını verdi. Devlet Başkanı ve Türk Ulu su için üç kere “Sağ ol” çağrısından sonra topluca Gençlik Marşı söylendi, geçit töreni yapıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *