ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

At arabaları yarın kesinlikle kalkıyor 

At arabaları yarın kesinlikle kalkıyor 
YAYINLAMA: 10 Mayıs 2020 / 21.42
GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2020 / 21.42

Belediyece at arabacılarına ayrılan 10 milyon liralık kredi için hiç kimse başvurmadı. Belediye Başkanı: “Şehri tavla olarak kullandırmam..”

Belediye Başkanlığı tarafından bir süre önce şehrimizdeki at arabalarının kaldırılacağı, şehrin hayvan pisliklerinden kurtarılacağı bildirilmişti. At arabalarının kaldırılmasına bir iki gün kala halk arasında söylentiler çıkarılarak at arabalarının kaldırılmasının 12 Ekime ertelendiği yayılmaya başlandı. Konu ile ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şunları söyledi:

“At arabalarının kaldırılmasının ertelenmesi söz konusu değildir. 1 Ekimde (yarın) kesinlikle kaldırılacaktır. Söylentilere kimse itibar etmesin. Şehri tavla olarak kimseye kullandırtmam. Hayvan pisliklerinden bu şehri kesinlikle temizleyeceğim.

At arabalarının kaldırılması İçin Belediye Encümeni kararı alınmış ve tasdik için bakanlığa gönderilmiştir. Ertelendi söylentileri belki bu yüzden çıkmıştır. At arabalarının kaldırılmasıyla ilgili olarak 1979 yılında Belediye Encümeni tarafından çıkarılmış ve Bakanlık tasdikinden geçmiş bir ikinci karar daha var. Bu da kararımın kesinliğini ve geriye dönmenin imkansızlığını onaylayan ikinci bir belgedir. Bu sebeple Bakanlığın tasdiki gelinceye kadar yine uygulamaya devam edeceğiz ve at arabalarını kaldıracağız.

Ben at arabacılarına Belediye olarak on milyon liralık kredi açıyorum. Bir tek at arabacısı gelip kredi almak için talip olmadı. Yine eskisi gibi devam eder zannedenlerin kafasına şu dank etmeli: Kimse halkın sağlığı ile oynayamaz. Şehrin hayvan pisliği ve gübre yığını haline getiremez. At arabası sahipleri derhal belediyeye başvurarak kredi alsın ve motorlu aracını temin ederek taşımacılığına devam etsin.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *