ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

At arabaları köylere yük götürüp getirebilecek

At arabaları köylere yük götürüp getirebilecek
YAYINLAMA: 29 Haziran 2020 / 17.12
GÜNCELLEME: 29 Haziran 2020 / 17.12

İI Trafik Komisyonu kararı ile şehirde faaliyet gösteren at arabaları 1 Ekim 1981 tarihinden itibaren kaldırılmış ve köylerden gelen at arabaları için şehir girişinde 4 ayrı yerde durak yeri tespit edilerek duyurulmuştu.  Alınan komisyon kararının etkin olarak uygulanmasını sağlamak ve faaliyeti durdurulan at arabacılarına iş imkanı sağlamak maksadıyla;

Aşağıda belirtilen alanın içinde kalan bölgelerde ika met eden ruhsatlı at arabalarına iş talep ettikleri taktirde Belediyece iş verilecek ve işe alınanların ruh şatları iptal edilecektir.

Bu alanın dışında kalan bölgede oturan at arabacıları ise çevre köy tarla ve bahçelere yük taşıyabilecekler. Ancak şehir merkezine ve ana caddelere kesinlikle girilmeyecektir.

Şehre gelen yollar dikkate alınarak at arabası durak yerleri arttırılmış ve 10 durak yeri yeniden aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir. At arabalarının faaliyetlerinin yasaklandığı alan için de kalan yerlerde ahır ve arabası bulunanlar arabalarını belirtilen alanlar dışına çıkaracaklardır.

Plakalı at arabası sürücüleri bir yük taşımacılığı ortaklığı oluşturdukları takdir de bu ortaklığa Belediyece verilecek 10 Milyon liralık kredi 15 milyon liraya çıkarılacaktır. Köy tarla ve bahçelerden durak yerlerine at arabaları ile gelen eşya ve mahsuller ücretsiz olarak Belediyece, sebze haline naklettirilecektir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *