ANASAYFA arrow right Güncel

Askıda tablet kampanyasına 20 bin tablet daha bağışlandı

Askıda tablet kampanyasına 20 bin tablet daha bağışlandı
YAYINLAMA: 19 Ocak 2021 / 20.45
GÜNCELLEME: 19 Ocak 2021 / 20.45
Gaziantep Valiliği koordinasyonunda başlatılan Askıda Tablet kampanyasına Şahinbey Belediyesi tarafından 20 bin ek tablet daha bağışlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğiyle Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkâmil Belediyesi ve Organize Sanayi Bölgesi’nin finansal iş birliğinde askıda tablet kampanyası kapsamında daha önce “60 Bin Tablet” öğrencilere ulaştırılmıştı.

Şahinbey Belediyesi ile imzalanan protokol kapsamında uzaktan eğitime 20 bin tablet desteği daha verildi. Vali Davut Gül, protokol imza töreninde yaptığı açıklamada, kısa süre önce 60 bin tabletin dağıtıldığını hatırlatarak, 20 bin ek tablet ile de önemli bir ihtiyacın giderileceğini kaydetti.

Gaziantep’te yaklaşık 600 bin öğrencinin bulunduğunu belirten Vali Gül, “ 20 bin çok önemli bir rakam ama bu 20 bin ile de sorunumuz çözülmeyecek. Sorunun tamamen çözülmesinin tek çaresi Pandeminin gündemimizden kalkması ama Şahinbey’de toplamda dağıtılacak 50 bin tabletin olması da en azından ihtiyaç sahibi her eve bir tane bile olsa tablet gireceği anlamına geliyor. Hem Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na hem de çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “Askıda Tablet kampanyası Sayın Valimizin liderliğinde başlatılmıştı. Bu minvalde 60 bin tabletimiz temin edildi. Kampanyaya Sayın başkanımızın 20 bin tablet desteği vardı, bugün de ilave olarak 20 bin destek daha veriyor. Eğitim camiası adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Askıda Tablet kampanyasına daha önce de destek verdiklerini dile getiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ise “Covid-19 hastalığıyla beraber uzaktan eğitim için öğrencilerimizin tablet ihtiyacı doğdu. Şahinbey’de de ihtiyaç sahibi öğrencimiz oldukça fazla. Şu ana kadar 30 bin tablet Şahinbey’de dağıtıldı fakat her gün yeni talepler geliyor, bu talepleri de karşılamak adına 20 bin ilave tablet daha almak istiyoruz. Amacımız öğrencilerimizin bu ihtiyacını karşılayıp en azından eğitim öğretimden uzak kalmamalarını sağlamak. Bir nebze buna katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bize” diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında Şahinbey Belediyesi tarafından temin edilecek ek 20 bin tablet için imzalar atıldı.  Böylelikle Gaziantep Modeli ile başlatılan Askıda Tablet kampanyası kapsamında toplanan tablet sayısı 80 bin oldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *