ANASAYFA arrow right Yaşam

Aşılamada 2. adım başladı: Huzurevleri ve engelli bakım merkezlerindeki yurttaşlar aşılanıyor

Aşılamada 2. adım başladı: Huzurevleri ve engelli bakım merkezlerindeki yurttaşlar aşılanıyor
YAYINLAMA: 19 Ocak 2021 / 19.50
GÜNCELLEME: 19 Ocak 2021 / 19.50
Sağlık çalışanlarının ilk doz aşılarının tamamlanma aşamasına gelmesiyle programın 1. aşamasının 2. adımı bugün itibariyle başladı.

Tüm dünyada 1,5 milyondan fazla kişinin ölümüne neden olan Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı yürütülen aşılama programı kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı engelli ve yaşlı bakım kuruluşlarında kalan vatandaşlar ile personele ilk doz CoronaVac aşısının uygulanmasına başlandı.

Coronavirus Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen "Covid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi"ne göre, 14 Ocak Perşembe ülke genelinde sağlık çalışanları ile başlatılan aşılama çalışmaları hızla devam ediyor.

Birinci basamağın ikinci adımı: yaşlı ve engelli yurttaşlar aşılanıyor

Sağlık çalışanlarının ilk doz aşılarının tamamlanma aşamasına gelmesiyle programın 1. aşamasının 2. adımı bugün itibariyle başladı.  

Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı resmi ve özel huzurevleri, engelli bakım merkezleri ve koruma evleri gibi kuruluşlarda kalan kişiler ve personele CoronaVac aşısının ilk dozu yapılıyor.

Bir haftada tamamlanması planlanan programda, resmi ve özel bakımevlerindeki 18 bin 450 personel ile 30 bin engelli, resmi ve özel huzurevlerindeki 14 bin 470 personel ile 24 bin 200 yaşlı olmak üzere toplam 87 bin 120 kişi aşılanacak

Aşılama çalışmaları maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde, kişilerin ateş ölçümlerinin yapılmasının ardından gerçekleştiriliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *