ANASAYFA arrow right Güncel

Aşı pandemiyi azaltmaz ve vaka artışı sürerse altının gramı 600 lirayı görür

Aşı pandemiyi azaltmaz ve vaka artışı sürerse altının gramı 600 lirayı görür
YAYINLAMA: 23 Nisan 2021 / 18.48
GÜNCELLEME: 23 Nisan 2021 / 19.05
“Silah taşıma ruhsatı alabilmek için bile kuyumcu açanlar vardı ve altın işinden anlamayanlar sektöre sıkıntı vermeye başlamıştı.

Kuyum ticareti yönetmeliği yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre artık kuyum ticaretini sadece yetki belgesine sahip kuyum işletmelerinin yapması öngörülüyor. Yetki belgesinin sektör için olumlu bir adım olarak değerlendiren Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, altın fiyatlarının yükselmeye devam ettiğinin altını çizdi. “Aşı pandemiyi azaltmaz ve vaka artışı sürerse altının gramı 550-600 lirayı görür” dedi.

İşler çok kötü

Salgının devam etmesi halinde altın fiyatlarının daha da yükseleceğini ve işlerin çok kötü olduğunu kaydeden Özdinç, “Altın güvenilir bir liman olduğundan herkesin parasını altına yatırması önemlidir. Dünyadaki jeopolitik olaylar, insanların sanal paradan altına yönelmeleri, Rusya-Ukrayna ya da Rusya-ABD arasındaki gerilim gibi olayların fiyatların artmasına neden oluyor” açıklamasını yaptı.

Artık her önüne gelen kuyumcu açamayacak

Yetki belgesinin sektör için iyi olduğunu söyleyen Özdinç, “Silah taşıma ruhsatı alabilmek için bile kuyumcu açanlar vardı ve altın işinden anlamayanlar sektöre sıkıntı vermeye başlamıştı. Kişi ustalık belgesini alıp gerçek altın ile sahtesini ayırt etmesi lazım. Çünkü işi bilmeyen kişi sahte altını gerçek altın diye alıp vitrine koyuyor, sattığında alan kişi gerçek altın olmadığını anladığında kuyumcuların adı lekeleniyor. Dolayısıyla yetki belgesinin sektörü çok katkısı olacak ve artık her önüne gelen kuyumcu açamayacak” şeklinde konuşma yaptı.

500 gram altın meselesi iptal edildi

Mesleki okullarda eğitimler verildiğini kaydeden Başkan Özdinç, “Eğitimler sonucunda bu yıl Eylül ayından itibaren ustalık belgesi verilmeye başlanacak. Kişinin ustalık belgesi yoksa o zaman çalıştırdığı kişinin veya ortağının bu belgeye sahip olması gerekiyor. Daha önce gündeme gelen 500 gram altın meselesi iptal edildi. Bu aslında bir görüş iken çarpıtıldı” ifadelerini kullandı. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *