ANASAYFA arrow right Ekonomi

Asgari ücrete ara zam formülü masada

Asgari ücrete ara zam formülü masada
YAYINLAMA: 26 Mayıs 2022 / 15.37
GÜNCELLEME: 26 Mayıs 2022 / 15.37
Beklentiler 6 aylık enflasyonun yüzde 41 olması yönünde gerçekleşirken, asgari ücrete beklenen 6 aylık enflasyon oranı kadar zam yapılması halinde asgari ücret 5.997 liraya yükselecek

Yüksek enflasyonist ortamın etkisiyle her yıl aralık ayında bir defa belirlenen asgari ücrete ara zam formülünün masada olduğu belirtildi.

AKP sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrasında gazetecilerin konuya ilişkin sorularına "Emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz genç arkadaşlarımız bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz. Onların zamanlaması içeriklendirilmesi için erken. Onlar olgunlaştığı zaman bizdeki bilgileri paylaşırız" yanıtını verdi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon oranlarına göre 2022'nin ilk dört ayında enflasyon yüzde 31,5 olarak gerçekleşti. Merkez Bankası mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre mayıs enflasyon beklentisi yüzde 3.97 olurken, haziran ayı enflasyon beklentisi ise yüzde 2.97 oldu. Bu rakamların gerçekleşmesi durumunda temmuz zammı için belirleyici olacak 6 aylık enflasyon oranı da yüzde 41 olacak.

Sözcü'nün haberine göre Asgari ücrete bir yılda birden fazla zam gelebilmesi için yasa çıkarılması gerekmediği belirtiliyor. Bunun gerçekleşmesi durumunda ‘Enflasyon farkı' formülü gündemdeki sıcaklığını artıracak. Mevcut durumda net asgari ücret 4.253,40 TL olarak uygulanıyor. Eğer beklenen 6 aylık enflasyon oranı gerçekleşirse asgari ücret temmuz zammı ile birlikte 5.997,30 TL seviyesine yükselecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *