ANASAYFA arrow right Ekonomi

Asgari ücret yeniden gözden geçirilerek revize edilmeli

Asgari ücret yeniden gözden geçirilerek revize edilmeli
YAYINLAMA: 09 Ağustos 2020 / 19.42
GÜNCELLEME: 09 Ağustos 2020 / 20.19
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Temmuz ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırma sonuçlarını açıkladı. Yapılan araştırmaya göre açlık sınırı 2 bin 406 liraya, yoksulluk sınırı ise 7 bin 838 liraya yükseldi

En çok sıkıntı çalışanlar ve üreticiler yaşıyor

Araştırmaya göre açlık sınırının asgari ücretin üzerine çıktığı tespitini yapan Belediye İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gökalp, “En çok sıkıntıyı yaşayan çalışan ve üreticilerdir. İşçilerin yaşam standartlarını yükseltmek için asgari ücretin yeniden gözden geçirilerek, günümüzün koşullarına uygun revize edilmesi gerekiyor” dedi.

Bir asgari ücret ile sadece 3 çeyrek altın alınabiliyor

A’dan Z’ye tüm ürünlerin zamlandığını hatırlatan Gökalp, “Açlık sınırının 2 bin 406 lira olduğu bir zamanda asgari ücretin 2 bin 300 lira seviyelerinde olması çalışanlara büyük bir haksızlıktır. O nedenle ilgili kurumların bir an önce toplanarak ücretlerde bir iyileştirme yapılması gerekiyor. Döviz ve altın fiyatlarında ki yükselişi görüyoruz. Bir asgari ücret ile sadece 3 çeyrek altın alınabilecek bir duruma gelindi” ifadelerini kullandı.

Kentte, yaşam koşulları ve hayat şartları pahalı

Başkan Gökalp, Gaziantep’te yaşam koşullarının, hayat şartlarının pahalı ve zor olduğunu kaydederken, “Günümüz koşullarına bakıldığından 2 bin 300 lira ile kesinlikle ama kesinlikle geçinmek çok zor. Kentimizde ki kenar semtlerde bile ev kiraları 800-900 liradan aşağı değil. Sebze ve meyve fiyatları olmasının gerekenin çok üstünde. Elektrik pahalı, su pahalı, doğalgaz pahalı, telefon pahalı. İşçi, kiracı ise aldığı maaşlarının üçte ikisini temel ihtiyaçlarına harcamak zorunda kalıyor. Ülkemizin gerçeği bu” şeklinde konuştu.

2 bin 300 lira geçimini sağla demek o insanı ölüme mahkum etmektir

“2 bin 300 lira geçimini sağla demek o insanı ölüme mahkum etmektir” diyen Belediye İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gökalp, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamları hakkında ise şunları kaydetti: “TÜİK’in enflasyon rakamları gerçekleri yansıtmamaktadır. Bu rakamı açıklayanlarda bu rakamlara inanmıyordur. Yüzde 11,76 enflasyonu neye göre hangi kriterlere göre hesaplıyorlar? Halkın gerçek enflasyonu yüzde 30-35’in altında değildir. Dolayısıyla enflasyon sepetindeki ürünlerin revize edilerek değiştirilmesi lazım.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *