ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Asgari ücret vergi dışı bırakılmalı

Asgari ücret vergi dışı bırakılmalı
YAYINLAMA: 26 Temmuz 2021 / 13.22
GÜNCELLEME: 26 Temmuz 2021 / 13.22
AKP’nin tek başına iktidara gelmesine sendika çevreleri temkinli yaklaşıyor. DİSK Bölge Temsilcisi ve Tekstil Sendikası Şubesi Başkanı Muzaffer Subaşı, hükümeti tanıyabilmek için uygulamalarını görmek gerektiğini ifade etti.

Subaşı, Türkiye’nin önemli sorunları bulunduğunu belirtti. Subaşı, “Her şeyden önce AKP, seçmenin çoğunluğunun oyları ile geldi. Buna saygı duymak gerek. Oy kullanan seçmen AKP’yi iktidar olarak görmek istedi. Dolayısıyla icraatlarını da bekleyip görmek gerek, neler vaat etti, ne yapıyor, bunları herkes gibi bizler de yakından takip ediyoruz. Sendika olarak hükümetten öncelikli beklentimiz asgari ücretin ülke gerçeklerine uygun şekilde yeniden belirlenmesi ve vergi dışı bırakılması. Bunun mutlaka olması gerek” dedi.

İLO Sözleşmesine uyulmasının önemine değinen Subaşı, “AKP lideri Erdoğan sık sık demokratik hak ve özgürlüklerden bahsediyor. Madem öyle bir çalışan sendikaya kaydolmak için notere bir miktar para ödeyerek üyeliğin kabul edilmesi sistemi kaldırmalı. Çünkü bir işçi sendikaya kaydolmak için notere bir miktar para ödemek zorunda bırakılıyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *