ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Asgari ücret ve SSK primlerinin artması Türkiye gerçeklerine aykırı

Asgari ücret ve SSK primlerinin artması Türkiye gerçeklerine aykırı
YAYINLAMA: 05 Mart 2021 / 13.47
GÜNCELLEME: 05 Mart 2021 / 13.47
Asgari ücretin ardından SSK primlerinin de artırılmasının hükümetin yanlış politikalara devam ettiğinin açık bir göstergesi olduğunu söyleyen Genel İş Sendikası 9. Bölge Başkanı Nihat Bencan, kayıt dışı ekonominin de giderek arttığını vurguladı.

SSK primlerinin yüzde 56 artırılarak, 227 milyon lira olan alt sınırın 327 milyon, bir milyar 389 milyon lira olan üst sınırın da bir milyar 637 milyon lira olduğunu belirten Bencan, “Üçte biri vergi ve sigorta primine kesilen asgari ücretin şimdi daha da fazlası kesilerek işverene daha fazla yük binecek. Sorunun böyle çözülmesi yerine, SSK primlerinin düşürülerek sigortalı işçi sayısının artırılması gerek. Sendika olarak hükümetin aldığı kararı yeniden gözden geçirmesini istiyoruz. Kararın devam etmesi durumunda kayıt dışı ekonomi ve kaçak işçi çalıştırılması daha da artacaktır” dedi.

Bencan konuşmasına şöyle devam etti: “SSK primlerinin artırılmasıyla işveren kaçak işçiye yönelecek. Kayıt dışı artacak ve kayıt dışı artınca da devlet vergi toplayamayacak. Toplanan SSK primleri de düşecek. Zaten ekonomik darboğazda olan çalışan ve işverene bir kat daha fazla yük binecek. Hükümet Türkiye’nin önünü açacak, istihdam yaratacak çalışmalar yerine, IMF ve Dünya Bankası’nın talepleri doğrultusunda hareket ediyor. Hükümetin böyle uygulamalara gitmesi, Türkiye gerçeklerine uygun olmadığı gibi bu tip politikalarla hiçbir sorunun da aşılacağını sanmıyorum.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *