ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Asgari ücret, Türkiye gerçeklerine uymuyor”

“Asgari ücret, Türkiye gerçeklerine uymuyor”
YAYINLAMA: 04 Eylül 2020 / 19.27
GÜNCELLEME: 04 Eylül 2020 / 19.27
Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından açıklanan net 163 milyon liralık asgari ücretin sefalet ücreti olduğunu belirten DİSK Bölge Başkanı Muzaffer Subaşı, açıklanan bu komik ücretle hükümetin işçiye bakış açısının bir kez daha açıkça görüldüğünü belirtti.

Subaşı, “Tespit edilen ücret, asgari ücret değil, sefalet ücreti. Bu ülke için üretenler, gece gündüz çalışan emekçiler, insan yerine konmayarak 163 milyona mahkum edilmişlerdir. Ülkemizde devletin bir kurumu olan DİE 288 milyondan az aylık alan kimsenin açlık sınırı altında olduğunu söylerken devletin diğer kurumu işçiye net 163 milyon ücreti layık görüyor. Açıklanan asgari ücret Türkiye gerçeklerine uygun değil" diye tepki gösterdi.

Subaşı, Türkiye'de bütün partiler ve özellikle hükümeti oluşturan partilerin asgari ücretin vergi dışı tutulacağına söz verdiğini hatırlatarak “Asgari ücretin vergi dışı kalacağına seçim bildirgelerinde ve parti programlarında bütün partiler söz verdiler, ama asgari ücreti bir türlü vergi dışı bırakmadılar. Bu-durumda çalışanlar kandırılmıştır. İşçiye 163 milyon asgari ücreti reva görenleri kınıyor, kendilerinin de hiç olmazsa bir ay asgari ücrete çalışmalarını talep ediyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *