ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Asgari ücret kiraya bile yetmiyor

Asgari ücret kiraya bile yetmiyor
YAYINLAMA: 02 Eylül 2021 / 13.54
GÜNCELLEME: 02 Eylül 2021 / 13.54
HAK İŞ’e bağlı Öz İplik İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Kaplan, asgari ücretin yoksul kesime hitap ettiğini söyledi. Türkiye’de dört kişilik bir ailenin mutfak masrafının 390 milyon lira olduğuna dikkati çeken Mehmet Kaplan, şu anda 184 milyon lira olan asgari ücretin ev kirasına bile zor yettiğini belirtti.

Kaplan, “Asgari ücret demek, geçim ücreti demektir. Bu geçim ücreti değil, sefalet ücreti olmuştur. Yeni asgari ücret, ülke gündeminin olduğu kadar, iktidarın, yani 58. hükümetin de ilk sınavı olacaktır” dedi.

Kaplan, “Bu iktidar her kesimden oy almıştır ve verilen oyların karşılığında çoluğunu çocuğunu geçindirebilecek şekilde asgari ücret isteyen halkı tatmin ederse, ilk sınavından geçmiş olur. Aksi takdirde halk veya çalışanlar bunların da eskilerin kopyası olduğunu, kopyaların da geçersiz olduğunu söyleyip, gereken cevabı verecektir” diye konuştu.

Asgari ücret zammı konusunda beklentilerinin yüksek olduğunu ifade eden Mehmet Kaplan, “Bugünün şartlarına baktığımızda yükseklerden uçmanın bir anlamı yok. Şahsi görüşüm, asgari ücreti 300 milyon lira olarak bekliyorum. Bir ailenin normal bir şekilde geçimini sağlayabileceği rakam. Şu anda Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin mutfak masrafı 390 milyon lira. Bizde şartlara uygun olarak asgari ücrette yüzde 80 bir artış bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *