ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Asayiş artık keşmekeş

Asayiş artık keşmekeş
YAYINLAMA: 20 Ocak 2022 / 14.40
GÜNCELLEME: 20 Ocak 2022 / 14.40
Gaziantep’te asayiş berkemal lafı unutuldu…

Gaziantep son yıllarda asayiş bakımından en kötü dönemini yaşıyor. Ekonomik krize artan görüşe paralel olarak hırsızlık, gasp ve cinayet olaylarında hızla tırmanış sürerken, kentte asayişin bulunmasının vatandaş üzerinde derin güvensizlik yarattığını dikkat çekildi. Adliyedeki faili meçhul olay sayısı 21.000’e ulaşırken, sabahın yaptığı araştırma üzerine 1998 yılında bu rakamın 670 olduğu ortaya çıktı.

Akşamları sokağa çıkamıyoruz

Sabah’ın dünkü manşeti üzerine gazetemizi arayan bir sanayicinin, Gaziantep’in asayişi hiçbir dönemde bu kadar bozulmadı. Akşam saat 10:00’dan sonra dışarı çıkmaya korkuyoruz. Oysa başka kentlere gittiğimizde gece dışarı çıkıp dolaşabiliyoruz. Böyle sosyal bir yaraya parmak bastığınız için teşekkür ederiz şeklindeki konuşması asayişsizliğin hangi boyutlara tırmandığını gösteriyordu.

Suçlular elini kolunu sallayarak dolaşıyor

Sabahın araştırmasına göre, kentte faili meçhul olay sayısı tarihinin en doruk noktasına ulaştı. Adliyeye intikal eden 21.000 civarındaki dosyanın failinin bulunmaması ve yaka anlamamasının, toplumsal huzuru açısından büyük tehlike yarattığına dikkat çeken yetkililer, 21.000 faili meçhul olay varken, 8000 civarında hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan suçu da sokaklarda elini kolunu sallayarak dolaşırken bu kentin insanları kendini nasıl güvende hissedecek? Emniyet güçleri ne yapıyor? Gaziantep asayiş bakımından tarihinin en kötü dönemini yaşıyor diye konuştu.

Hırsızlık ve gasp hat safhaya ulaştı

Kentte hırsızlık ve gasp olayları bir türlü önlenemezken, suçluların yakalanıp adalet önünde çıkarılmaması, başkalarını da suç işlemeye yöneltiyor. Hırsızlık olaylarının neredeyse %90’ı faili meçhul kalıyor, işlenen cinayetlerin failleri bir türlü yakalanamıyor. Kentte yaşayanlar, evinin ve iş yerinin güvenliğini sağlamak için çeşitli önlemler alma yoluna gidiyor.

Faili meçhul sayısı rekor düzeye ulaştı

Gaziantep’te faili meçhul olay sayısının son yıllarda rekor düzeye ulaştığı vurgulanırken, 1998 yılında 670 civarda olan faili meçhul sayısının 1999’da 1450’ye ulaştığı, rekor artışlarının ise 2000 li yıllarda yaşanmaya başladığı belirtildi. 2000 yılında 5000’i bulan faili meçhule, 2001’de 4700,2002’de ise 7000 faili meçhul daha eklendi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *