ANASAYFA arrow right Teknoloji

Asansörlerin yüzde 77’si kırmızı etiketli

Asansörlerin yüzde 77’si kırmızı etiketli
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.09
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.09
TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörlüğünce gerçekleştirilen asansör muayenelerinin değerlendirilmesi ve sorunların ele alınması Gaziantep Ticaret Odası’nda bir toplantı düzenlendi.
TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörlüğünce gerçekleştirilen asansör muayenelerinin değerlendirilmesi ve sorunların ele alınması Gaziantep Ticaret Odası’nda bir toplantı düzenlendi.
Toplantıya Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Belediyeler, Asansörcüler Derneği ve Bakımcı Firmaların yetkilileri katıldı.
Ülke genelinde olduğu gibi çok katlı binaların sayılarının her geçen gün artmasıyla insan ve yük taşıyarak yaşamı kolaylaştıran asansörler; gerekli periyodik muayenesinin yapılmaması ve muayene öneminin göz ardı edilmesi nedeniyle, sık sık yaşanan asansör kazaları sonucu, genellikle yaralanmalı ve ölümlü kazalara neden olabilmektedir.
Yapılan açıklamada, “Asansörlerin periyodik kontrolleri uzmanlık gerektiren bir konudur. Herhangi bir ticari kaygı taşımadan gerek ilgili idareler ve gerekse kamuoyu nezdindeki Enstitümüze karşı duyulan memnuniyet ve güven sayesinde yurdun dört bir yanında hizmet veren ve A tipi muayene kuruluşu olan TSE, uzman muayene elemanlarıyla ve TSE Hizmet Yeterlilik Belgesine sahip Bakımcı firmalarıyla halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak üzere Periyodik Muayeneler devam etmektedir.
Ülke genelinde 2012 yılında başlayan uygulamada 2014 Ağustos ayı itibariyle 36 ilde 177 idareye yükselmiş ve bugüne kadar toplamda 125.453 asansörün yıllık kontrolü TSE tarafından gerçekleştirilmiştir.

TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörlüğü olarak Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Şehitkamil Belediyesi, Kilis Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi ile yapılan protokollerle 3 bin 453 asansörün muayenesi gerçekleştirilmiş olup 07.08.2014 tarihinde yapılan protokolle bu idarelere Nizip Belediyesi de katılmış bulunmaktadır.
Yüzde 98 i kırmızı etiketli olan asansörlerin bugün yüzde 77 seviyelerine düşmüş olması sevindirici olmasına rağmen hala muayenesini yapılamayan asansörler can ve mal güvenliği açısından yüksek risk taşıyan ve en kısa sürede giderilmesi gereken uygunsuzluklar içermektedir. Vatandaşlarımız araçlarına yaptırdıkları muayene gibi asansör muayenelerini de zamanında yaptırmalıdırlar.
Asansör muayenelerinin daha etkin ve daha hızlı yapılabilmesi, asansör kazalarının asgari seviyelere çekilmesi, vatandaşımızın şikayetlerinin azaltılması ve mağdur olmamaları amacıyla düzenlenen bu toplantıda sektörün sorunları ele alınarak ve sorunlar üzerine kararlar alındı” denildi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *