ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Artık ehliyet aslanın ağzında

Artık ehliyet aslanın ağzında
YAYINLAMA: 22 Mart 2021 / 17.52
GÜNCELLEME: 22 Mart 2021 / 17.52
Milli Eğitim Bakanlığı usulsüz yollardan ehliyet alınmasına son vermek amacıyla, sürücü adaylarına merkezi sınava girme koşulu getirdi. Özel Sürücü Kursları Geliştirme-Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Demir, ehliyet almak isteyen sürücü adayları merkezi sınav sistemi ile belge alacağı için sürücü kurslarındaki bazı şaibelerin ortadan kalkacağını söyledi.

Mustafa Demir, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen merkezi sınav sisteminin, geçtiğimiz yıl Gaziantep’te Valilik tarafından onay alınarak denemeye konulduğunu belirtirken, “Bu uygulama ile sürücü kurslarımızdaki bazı şaibelerin kaldırılması için, gidip gelmeden, hak etmeden ehliyet almanın önüne geçilecektir. Yeni sistemi destekliyoruz. Her yıl insanlarımız trafik kazaları sonucu hayatlarını kaybediyor. Bu kazaların büyük çoğunluğu sürücü hatalarından kaynaklanıyor. Akan kan ve dökülen gözyaşlarının önlenmesi için alınan her türlü kararı destekliyoruz” diye konuştu.

Gaziantep’te 42 sürücü kursu bulunduğunu belirten Demir, yeni sınav sistemine geçilmesiyle bu kursların bazılarının kapanacağını söylerken, “Gaziantep'teki sürücü kursu sayısı çok fazla. Bazı kurslar sadece ticarethane görevi görüyor. Para verene ehliyet veriliyor. Ayrıca en küçük ilçelerde dahi 3-4 tane kurs bulunuyor. Gaziantep’te ehliyet alamayanlar, ilçelere giderek para karşılığında kursa bile devam etmeden ehliyet alıyordu. Ancak merkezi sınav sistemi ile ticarethane görevi yapan kursların çoğu kapanacak” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *