ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Artan nüfus karşısında bu terazi bu sıkleti çekmez 

Artan nüfus karşısında bu terazi bu sıkleti çekmez 
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 15.41
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 15.41

Öğrenci çok, okutacak okul yok. Her yıl şehir merkezine 10 ilkokul yapılması gerekirken 16 dershane yapıldı

Şehrimizin nüfusu her yıl en az on bin kişi artıyor. Bu rakamlar, İstatistik Genel Müdürlüğünün. Bu artışa göre şehir merkezinde her yıl en az on ilkokul yaptırılması gerek. Halbuki bu yıl tüm ilde 16 dershane yaptırıldı. Dershane sayısına göre ise her yıl Gaziantep ilinde 40 dershane yaptırılması gerek.

12 Eylül öncesi, iktidarlar ve valiler bu ciddi konu üzerine eğilmeyerek adeta vatandaşın okumasını istememiş, engellemişlerdir. Sadece Salih Tanyeri zamanında istenilen bir okul yaptırma ve okuma yazma seferberliği gerçekleştirilmiştir. 12 Eylül dönemine girildikten sonra okuma yazma seferberliği açılarak yetişkin vatandaşların da okuma yazma öğrenmeleri için bir seferberlik açıldı ve başarılı sonuçlar alındı.

Gaziantep il merkezinde her yıl on ilkokul binasına il çapında da 40 dershaneye ihtiyaç duyulmasına rağmen istenilen verimlilikte okul binası yaptırma imkanı bu yıl bulunamadı. Önümüzdeki yıllarda daha da yoğunlaşacak olan okul ihtiyacını karşılamak için şimdiden okul yaptırma seferberliğine başlamak zorundayız.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *