ANASAYFA arrow right Yaşam

‘Artan kadın cinayetlerinin nedeni devletin yanlış politikalarıdır’

‘Artan kadın cinayetlerinin nedeni devletin yanlış politikalarıdır’
YAYINLAMA: 14 Mayıs 2020 / 20.35
GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2020 / 21.44
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Cennet Cemile Şevran, korona günlerinde artan kadın şiddet ve cinayetinin hükümetin yanlış politikalarından kaynaklandığını kaydetti

“Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” tarafından hazırlanan verilere göre, Nisan ayında Türkiye’nin 28 farklı ilinden kadının, şiddete uğradığına dair başvuru yaptığını, başvuru hattını arayanların oranında yüzde 55, kadına yönelik şiddete tanık olan kişilerin başvurusunda yüzde 60 oranında artış olduğu kamuoyuyla paylaşıldı.

Platform, korona günlerinde Nisan ayında kadınların yüzde 41 fiziksel şiddet, yüzde 18 psikolojik şiddet ve yüzde 12 ekonomik şiddet nedeniyle başvuru yaptığına dikkat çekti. Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Cemil Cennet Şevran, korona günlerinde kadınlara yönelik şiddette gözle görülür şekilde bir artış olduğuna dikkat çekti.

‘Sadece Nisan ayında şüpheli kadın ölümü 20’

Şevran, “İnfaz yasası ile birlikte şiddet failleri cezaevinden çıkarken, bu durum şiddet mağduru kadınlara bildirilmemiştir. Kadının yaşam hakkını elinden alan erkek gücü kabus gibi kadınları tekrar şiddet ve ölümle karşı karşıya bırakmıştır. Zaten yasadan sonra çıkanların hızla tekrar suç işlemeleri sorunun ne kadar büyük olduğunu ispatlanmıştır” dedi.

İnfaz yasasının bir tür af olduğunu kaydeden Şevran, ”Genelde affa pek sıcak bakmam. Hele de kadına ve çocuğa yönelik suçların hiç bir zaman aftan yararlanmasını istemem. COVID-19 salgını bahane edilerek çıkarılan affın tamamen siyasi oluğunu düşünüyorum. Kadın cinayetleri ülkemizde gün geçtikçe artmıştır. AKP iktidarında kadınlara yönelik olumsuz açıklamalar kadın cinayetlerini ve şiddeti daha da yükseltmektedir. Sadece Nisan ayında şüpheli kadın ölümü 20. Faili belli olanlar hariç...” ifadelerini kullandı.

‘#KadınCinayetleri Politiktir diyorum’

Şevran, “İktidar, kadın ve çocuklara yönelik suçları işleyen failleri en ağır şekilde cezalandırmalıdır.  Kadın cinayetleri ve şiddeti bana göre tamamen devletin yanlış politikaları yüzündendir. #KadınCinatetleriPolitiktir diyorum” şeklinde konuştu. Esra Aydın

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *