ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Arsaların satılması en akılcı yöntem

Arsaların satılması en akılcı yöntem
YAYINLAMA: 03 Ekim 2022 / 13.53
GÜNCELLEME: 03 Ekim 2022 / 13.53
Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, belediyenin paraya ihtiyacının olduğunu, bu nedenle atıl durumdaki arsaların satılarak ranta dönüştürülmesinin akılcı bir yöntem olduğunu söyledi.

Şahinbey Meclisi olağan üstü toplandı

Şahinbey ilçe Belediye Meclisi, ağustos ayı olağan üstü birinci oturumu Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz’ün başkanlığında yapıldı. Sakin geçen oturumun ilk gündem maddesi, Bülbülzade caminin doğusundaki bir kısmı yeşil alan bir kısmı da hazinenin olan alanın, yeşil alana dönüştürülmesiydi.

Gaziantep-Oğuzeli yolu, Yeşilkent mezarlık bölgesine imar planı üzerinden çevre yolu geçtiğinden dolayı bu bölgede yapılan revizyon imar planı tadilatı hakkındaki madde okunup oylamaya sunuldu. Madde üzerinde söz alan olmayınca oybirliğiyle imar komisyonuna havale edildi. Oturumun üçüncü maddesi ilçeyi doğu batı yönünde kat eden 50 metrelik çevre yolunun Yeşilevler, Güneykent mahalleleri ve Bağlarbaşı toplu konut alanı civarındaki bölgede ayrık yapı nizamında olan İmar Adaları’nın bitişik yapı nizamına dönüştürülmesiydi. Bölgede yer alan sosyal kültürel tesis alanının standartları ölçüsünde getirilmesi plan tadilatı hakkındaki teklif üyeleri anlatıldı. Kimsenin itiraz etmediği ve üzerinde konuşmak için söz almadığı teklif, üyelerin tamamının oyu ile imar komisyonuna havale edildi. Oturumun dördüncü maddesi Gaziantep Büyükşehir imar Yönetmeliği ve Gaziantep koruma amaçlı imar planı Yönetmeliği‘nde ticaret bölgelerinde yapılaşma şartlarına var olan uyumsuzluğun giderilmesi ve koruma bölgeleri tespit edilen tarihi SİT alanlarında yeri alan Tipoloji yapı nizamında olan alanlarda kullanım kolaylığı ve lejantının düzenlenmesi çalışması hakkındaki madde okundu. Üyelerin söz almamasının ardından oylama ile imar komisyonuna havale edildi. Meclisin olağanüstü oturan düzenlenmesine neden olan madde ise Gaziantep Valiliği’ni Şahinbey belediyesi mülkü üzerine kapalı spor salonu yapmak için tesis isteği hakkındaki karardı. Söz konusu karar meclis üyelerinin onayına sunuldu. Oy birliği ile kabul edilen madde bütçe komisyonuna havale edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *