ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Arsa fiyatları yeniden tespit edilmeli 

Arsa fiyatları yeniden tespit edilmeli 
YAYINLAMA: 01 Ağustos 2021 / 20.19
GÜNCELLEME: 01 Ağustos 2021 / 20.19
Gaziantep Ticaret Odası mahalle muhtarlarından arsa fiyatlarına dair bilgileri topladı

İnşaat fiyatları için de Odalar Birliği iptal davası açtı. Maliye Bakanlığının talimatı üzerine bir süre önce şehrimizdeki mahallelerde arsa birim fiyatları tespit edilerek ilan edilmişti. Bir mahallede metrekaresine 30 bin lira değer biçilirken bir öteki mahalledeki arsaya 7 hin lira, diğer bir semtte Kavaklık mahallesi için arsa birim fiyatı 17 bin lira olarak belirtilirken bitişiğindeki Öğretmenevleri mahallesi için 7 bin lira tespit edilmişti. Bu açık haksızlığın düzeltilmesi için Ticaret ve Sanayi Odası zamanında Bölge Vergi Mahkemesi’ne itiraz etti.

Daha sonra da mahalle muhtarlarıyla bir toplantı yaparak mahallelerdeki arsa birim fiyatları konusunda bilgiler aldı. Toplanan bilgiler ilgili mercilere ulaştırılarak düzeltilmesi istendi. Bölge Vergi mahkemesine yapılan itirazın bu yılsonuna kadar sonuçlanması bekleniyor.

Maliye ve Bayındırlık Bakanlıkları tarafından emlak vergilerinde esas olmak üzere inşaat birim fiyatları da belirlenmişti Çok yüksek bulunan fiyatların düzeltilmesi için de Türkiye Odalar Birliği tarafından Danıştay’a dava açıldı.

Emlak vergisine esas olacak olan inşaat birim fiyatları 28 Ekim 1982 tarih ve 17847 sayılı Resmi Gazetede ilan edilerek yürürlüğe girmişti. Resmi gazeteden öğrenildiğine göre 1982 yılı içinde yapılan inşaatların metrekaresine 17 bin 500 lira fiyat biçilmişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *