ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Arsa birim fiyatları usulsüz tespit edilmiş

Arsa birim fiyatları usulsüz tespit edilmiş
YAYINLAMA: 12 Temmuz 2021 / 17.16
GÜNCELLEME: 12 Temmuz 2021 / 17.16
Mahalle muhtarları arsalara konulan fiyatların çok fahiş olduğunu belirttiler

Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda dün arsa birim fiyatlarıyla ilgili bir toplantı yapıldı. Ticaret Odası Başkanı Mehmet Batallı başkanlığında yapılan toplantıya mahalle muhtarları katıldı. Mahalle muhtarları tespit edilen arsa birim fiyatlarının vatandaşı çok güç duruma düşürdüğünü, malını satsa vergiyi ödeyemeyeceklerini bildirdi.

Açış konuşmasını yapan Mehmet Batallı: “Şehrimizde tespit edilen arsa birim fiyatlarındaki açık haksızlığın düzeltilmesi için ilgili mercilere zamanında müracaat ettik. Sizlerden alacağımız tekliflerle yasal çalışmalara devam edeceğiz.

Sorun, Türkiye genelindedir. Türkiye Odalar Birliği de aynı konu üzerinde çalışmalarını devam ettiriyor. Sorunun açıklığa kavuşturulması, haksızlıkların giderilmesi için sizlerden de alacağımız kişilerle 7 kişilik bir grup oluşturacağız. Her mahalle muhtarı mahallesindeki arsaların en düşük olanının birim fiyatını tespit ederek bizlere bir hafta içinde belgeleriyle birlikte verecek. Çalışmalarımızı 25 Aralık’a kadar sonuçlandırmamız gerek. Zira vergi daire ileri de bizim çalışmalarımızın karşısında itiraza hazırlıyorlar. Durumun Danıştay’da çözümleneceğini sanıyoruz. Zamanında evraklarımızı Danıştay’a ulaştırmalıyız.

Birim fiyatları tespit edilirken o mahallenin muhtarının da bulunması gerekirdi bu yapılmamıştır. Birim fiyatlar yasaya göre mabetterrin en düşük arsa fiyatına göre hazırlanması gerekirken, en yüksek arsaya göre tutulmuştur. Bu usulsüzdür.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *