ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Arsa almadan önce Belediye’ye gelip imar durumunu öğrenin

Arsa almadan önce Belediye’ye gelip imar durumunu öğrenin
YAYINLAMA: 25 Ekim 2020 / 17.24
GÜNCELLEME: 25 Ekim 2020 / 17.24
Belediye, kent içinde ve çevresinde arsa alacak olan yurttaşları uyardı

Belediye kent içinde ve çevresinde arsa almak isteyen yurttaşların ilerde zor duruma düşmemeleri için, uyarıda bulundu. Bu konuda yapılan uyarıda, yurttaşların arsa almadan önce belediyeye başvurarak, imar durumunu Öğrenmelerini istedi.

Belediye Başkanı Ahmet Turan Ertuğ, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, devamlı uyarılara rağmen bazı yurttaşların hisseli tapulu arsa alarak bazı komisyoncuların oyununa geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Belediyemizin elinde 775 sayılı yasaya göre imar parselasyonu yapılmış Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gaziantep Yerleşkesi ve 9. Bölge Müdürlüğü karısında konut yapmaya elverişli arsalar vardır. Buraların tümü imar planına girmiş ve parselasyonları yapılmıştır.

Yasalara aykırı beyanda bulunarak arsa satan emlak komisyoncularının oyununa yurttaşların gelmemeleri gerekir. Gaziantepliler imar parselleri yapılmış arsalar alarak, çok daha kolay konut sahibi olabilirler. Bunun için yurttaşlarımızın arsa almadan önce Belediye İmar Müdürlüğüne başvurarak, alacakları arsanın imar durumunu öğrenmeleri kendi menfaaleri gereğidir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *