ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Armutçu’dan Politik Pazarlama ve Ekonomi kitabı

Armutçu’dan Politik Pazarlama ve Ekonomi kitabı
YAYINLAMA: 26 Haziran 2022 / 19.54
GÜNCELLEME: 26 Haziran 2022 / 19.54
Dr. Barış Armutçu, Doç. Dr. Ahmet Tan’ın katkıları ile kaleme aldığı yeni kitabı Politik Pazarlama ve Ekonomi, seçmen tercihlerinin önemini ortaya koydu. Tüm kitapçılarda kitapseverlerin beğenisine sunulan eser, siyasi partilere, adaylara ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına çalışmadan elde edilecek bilgiler ışığında oluşturacakları politikalar için bir yol haritası niteliği taşıyor.

Dr. Barış Armutçu’nun, Doç. Dr. Ahmet Tan’ın katkıları ile kaleme aldığı yeni kitabı Politik Pazarlama ve Ekonomi siyaset dünyasına ışık olacak.

Armutçu, politik pazarlama kapsamında seçmen tercihlerinin önemini ortaya koyduğu kitabında seçmen tercihlerinde etkili olan makroekonomik faktörleri Türkiye özelinde tespit etti. Ayrıca Türkiye özelinde politik pazarlama kapsamında seçmen tercihlerinde etkili olan makroekonomik faktörler ile ilgili alan yazındaki eksikliklerin giderilmesi ve Türkiye’de seçmen tercihlerini etkileyen makroekonomik faktörler de bu kitapla ortaya konuldu.

Politik Pazarlama ve Ekonomi kitabının başta hükümetlere, siyasi partilere, adaylara ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına çalışmadan elde edilecek bilgiler ışığında oluşturacakları politikalar için bir yol haritası çizdiğini anlatan Armutçu, “Günümüzde siyasi partiler politik pazarlama kanalları ile fikirlerini ve ideolojilerini daha kısa sürede daha çok seçmene ulaştırarak seçmenlerin siyasi tutum ve davranışlarını etkiliyor. Politik pazarlama kapsamında seçmen davranışlarının belirlenmesi siyasi iktidarlar ve partiler açasından önemli bir faktördür. Seçmenlerin siyasi tutum ve davranışlarına etki eden bu faktörler içerisinde seçmenlerin doğrudan yaşam kalitesini etkileyen en önemli unsur ekonomik faktörlerdir. Bununla birlikte bu kitap kapsamında seçmen tercihlerinin belirlenmesiyle Türkiye’de politik istikrarın sağlanmasına ve sağlanan politik istikrar ile birlikte Türkiye’nin ekonomik büyümesine katkı sağlaması beklenmektedir. Ayrıca bu kitabın ilgili literatüre katkı sağlaması ve ileride yapılacak olan çalışmalar için bir yol haritası olacak” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *