ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Arıl Kasabası, pehlivan ile hizmete doydu

Arıl Kasabası, pehlivan ile hizmete doydu
YAYINLAMA: 01 Aralık 2022 / 11.39
GÜNCELLEME: 01 Aralık 2022 / 11.39
Yüklü bir borç ile belediyeyi devir aldığını belirten Arıl Belediye Başkanı Ahmet Pehlivan, kanalizasyondan asfalta, içme suyundan, sulama suyuna kadar yatırım ve hizmet alanında önemli mesafe kat ettiklerini ve çalışmaların yüzde doksanını tamamladığını açıkladı.

Kasabanın eksiklerinin %90’ı tamamlandı

Yaklaşık dört yıldan bu yana görevde olduğunu söyleyen Pehlivan bakımsız ve hizmetten yoksun bir belediye devraldığını, ancak kendi imkanlarının yanı sıra Gaziantep Büyükşehir ve Şahinbey belediyelerinin destekleriyle Arıl’a önemli yatırım yaptığını açıkladı. Arıl’ın 1972 yılından bu yana belediye olmasına rağmen hizmetten nasibini almadığını söyleyen Ahmet Pehlivan, “Şehrin kanalizasyonunun %70’i eksikti, bugün bunların %90’ı tamamlandı. Tüm sokakların asfaltını tamamladık. 9 yeni caddeyi imar planına uygun olarak yapıp alt ve üst yapısını tamamladık. Kasaba içerisinden geçen karayolu üzerine dört kavşak yaptık. İlk defa her gün çöp kovasından çöpleri toplayarak temiz belde yaratmaya çalıştık. Sosyal dinlenme ve havuz tesisini işletmeye açtık” dedi.

Çiftçilerin bahçe ve arazi yollarının tümü yapıldı

1997 rakamları ile belediyeyi 47 milyar TL borçla devraldığını hatırlatan Pehlivan, bu borca karşılık dört yıl içerisinde İller Bankası’ndan gelen ödenekten 135 milyar TL ödeme yaptıklarını belirtti. Belediye olarak bir yanda şehirleşme bir yandan da, tarım alanında çalışma yaptıklarını söyleyen Pehlivan, “Dört yılda 20.000 metrekare sulama kanalı yaptık ve Sulanmayan tarla kalmamış durumda. Eskiden %30’u sulanıyordu şimdi ise hepsi sulanıyor. Çiftçilerin bahçe ve arazi yollarının tümünü açtık” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *