ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Arazilerin taşlardan temizlenmesi için 60 milyon ödenek ayrıldı

Arazilerin taşlardan temizlenmesi için 60 milyon ödenek ayrıldı
YAYINLAMA: 13 Temmuz 2022 / 15.20
GÜNCELLEME: 13 Temmuz 2022 / 15.20
Bu yıl ilimizde 16000 dekar arazi taştan temizlenerek tarıma elverişli hale getirilecek

Yetkililer tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre, bu yıl ilimizde tarıma elverişli olmayan taşlık araziden 16 bin dekar temizlenerek tarıma elverişli hale getirilecek. Arazilerin temizlenerek tarıma elverişli hale getirebilmesi için 60 milyon liralık ödenek ayrıldı.

İlgililer, bu yıl taşlı arazilerin temizlenmesi için Kilis ilçesine bağlı 5 köyün programa alındığını, buradaki 16 bin dekarın temizlenerek tarıma elverişli hale getirileceğini, arazilerin taşlardan temizlenerek tarıma elverişli hale getirmesi için şimdilik 60 milyon liranın ayrıldığını, taşların temizleme işlemi a tamamlandıkça bu ödeneğin artabileceğini vurguladılar.

Toprak Su Başmühendisliği yetkilileri, taşlı arazinin taşlardan temizlenmesi için yeterli araç ve gerecin bulunmadığını, Bölge Müdürlüğü'nün çalışmalara yardımcı olması için yeterli sayıda araç tahsisi yapması gerektiğini ifade ettiler.

Bir tarım ülkesi olan yurdumuzdaki tarıma elverişli arazinin arttırılması için çalışmalara devlet olarak ağırlık verildiği, konu üzerinde hassasiyetle durulduğu bildiriliyor.

Havaların ısınması ile birlikte başlayan taşlar arazilerin taşlardan temizlenmesi çalışmalarını aralıksız olarak devam edilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *